A keni menduar ndonjëherë se si duket procedura in vitro?! Ja përgjigja

Videoja e sotme sjell përgjigjen e asaj se si duket procesi i fekondimit in vitro

Fekondimi in vitro ose IVF është procedurë në të cilën qeliza vezë fekondohet me spermatozoidin jashtë trupit të gruas, domethënë në kushte laboratorike. Kjo procedurë zbatohet gjatë sëmundjes së vepërçuesve, si dhe gjatë numrit të zvogëluar ndjeshëm ose cilësisë së dobët të spermatozoidëve në lëngun seminal, domethënë zbatohet në rastet kur metodat tjera të riprodhimit të një gruaje janë shterur. Nuk ekziston kufizim moshe, por duhet të kihet parasysh se, suksesi tek femrat më në moshë është dukshëm më i ulët. Videoja e sotme është në fakt një përmbledhje e procesit të fekondimit in vitro, shikoni se si duket: