Bajamet janë të shëndetshme dhe ndihmojnë në humbjen e peshës

Njerëzit që konsumojnë bajame për mëngjes nuk ndjenjë uri për një kohë të gjatë

Bajamet konsiderohen shumë të shëndetshme për arsyen e thjeshtë që ndihmojnë në parandalimin e një sërë problemesh. Ata gjithashtu mjet i shkëlqyeshëm në luftën kundër kilogramëve të tepërt, sepse ulin dëshirën për ushqim. Ata janë të shëndetshme sepse kanë indeks të ulët glikemik – masë për atë se sa shpejt një ushqim bën që niveli i sheqerit në gjak të rritet pas çdo vakti; domethënë shkaktojnë rritje të ngadaltë dhe stabile të sheqerit në gjak dhe insulinës, gjë që i bën që njerëzit të ndjehen më gjatë të ngopur.

Kjo është arsyeja pse njerëzit që konsumojnë bajame për mëngjes për një kohë të gjatë janë të ngopur më gjatë dhe në të njëjtën kohë kanë përqendrim më të ulët të glukozës në gjak.

Konsumi i tyre zvogëlon oreksin e tyre, kështu që ata janë gjithashtu një artikull i shkëlqyeshëm ushqimor që ndihmon në ruajtjen e kilogramëve dhe luftimin e masës së tepërt trupore.