Keni ngrënë tepër: Ja pija që i eleminon yndyrnat e këqija

Lëngu i freskët i përgatitur më së miri është të konsumohet para drekës

Dallojmë kolesterolin e mirë HDL dhe kolesterolin e keq LDL, niveli i tyre i ritur në gjak mund të shkaktojnë sëmundje të zemrës dhe të enëve të gjakut. Këtyre yndyrnave mund t’u bëni ballë me zgjedhjen e artikujve ushqimor.

Pikërisht, grejpfruti është fituesi absolut kur bëhet fjalë për luftimin e kolesterolit të keq, sepse përveç nivelit të lartë të vitaminës C përmban edhe pektin, i cili në kombinim me vitaminën C ul kolesterolin dhe mbron enët e gjakut nga bllokimi.

Menjëherë pas grejpfrutit vjen selino. Mjaftojnë të konsumohen vetëm dy gjeth të kësaj perime çdo ditë, për të ulur nivelin e kolesterolit.

Lëngu i freskët i pregatitur më së miri është që të konsumohet para drekës.

 Përbërësit e nevojshëm:

– 1 grejpfrut

– 2 gjeth selino

– 1 tufë majdanoz

– ¼ e limonit të qëruar

– 3 feta xhenxhefil

Përgatitja: 

Vendosni të gjithë përbërësit në një blender dhe përzieni derisa të fitoni pijen.

Këshillë: Lëngu i freskët i përgatitur më së miri është të konsumohet para drekës, e cili lë mjaftueshme kohë që organizmi të thithë të gjithë përbërësit dhe të aktivizohet ndikimi i tyre. Gjithashtu, mund ta pini edhe pas një vakti.