Kështu duket ndërhyrja kirurgjikale e kataraktës

Nëse shikimi juaj është i turbullt, nuk shikoni qartë në mbrëmje...

Katarakta është gjendje e gjatë së cilës mjegullohet tthjerrëza e syve, ndërsa njerëzit që përballen me këtë problem shëndetësor përshkruajnë atë si kur shikojnë përmes perdes (shallit). Thjerrëza gjendet pas bebëzës, ndërsa funksioni i saj lidhet me fokusimin në distanca të ndryshme dhe marrjen e imazhit të qartë. Mjegullimi çon në shpërndarjen e dritës, turbullim dhe reduktim gradual të shikimit.

Nëse ndjeni turbullim të shikimit, keni probleme me njohjen e ngjyrave, pra ju duken ndryshe nga më parë dhe nuk shihni qartë sidomos në mbrëmje, kjo mund të jetë shenjë se thjerrëzat natyrale ngadalë turbullohen…

Ekzistojnë disa lloje të kataraktës; ndërsa kjo zgjidhet me ndërhyrje, ndërsa ndërhyrja është më mirë nëse kryhet derisa paraqitja është në fazën fillestare. Ndërhyrja për heqjen e kataraktës konsiderohet rutinë, ndërsa videoja e sotme sjell një pasqyrë të asaj se si duket: