Terapia me hidrokolon: Kur dhe pse duhet të përdoret?

Hidroterapia e zorrës së trashë është mënyra më e përsosur dhe më efektive për të pastruar zorrën e trashë nga mbetjet e grumbulluara të ushqimit, gazrat, mukozën dhe toksinat.

Mund të përdoret për kushte klinike, për qëllime profilaktike por edhe si përgatitje për teste diagnostikuese.

Pastrimi i zorrës së trashë me ujë njihet që në Egjiptin e Lashtë kur faraonët e praktikonin atë si një metodë për jetë të gjatë dhe mirëqenie të trupit. Në ditët e sotme, hidroterapia e zorrës së trashë është mënyra më e përsosur dhe më efektive për të pastruar zorrën e trashë nga mbetjet e grumbulluara të ushqimit, gazrat, mukozën dhe toksinat.

Mund të përdoret për kushte klinike, për qëllime profilaktike por edhe si përgatitje për teste diagnostikuese.

Procedura konsiston në fryerjen e zorrës me ujë të vakët dhe pastrimin e përmbajtjes nga zorra e trashë, pa erë  në një sistem krejtësisht të mbyllur,duke e përsëritur disa herë. E gjithë procedura zgjat rreth 30 minuta.

Pastrimi i zorrës së trashë zakonisht përdoret gjatë përgatitjes për procedura mjekësore si kolonoskopia. Megjithatë, disa mjekë sugjerojnë pastrimin e zorrës së trashë edhe për qëllime të tjera, siç është detoksikimi.

Kjo metodë ndihmon në ruajtjen e shëndetit, rinisë dhe bukurisë.

Mund të përdoret për kushte klinike, për qëllime profilaktike por edhe si përgatitje për teste diagnostikuese.

Pastrimi i zorrës së trashë zakonisht përdoret gjatë përgatitjes për procedura mjekësore si kolonoskopia. Megjithatë, disa mjekë sugjerojnë pastrimin e zorrës së trashë edhe për qëllime të tjera, siç është detoksikimi.

Në shumicën e rasteve ky aplikim rekomandohet si më poshtë:

 • Kapsllëk me etiologji të ndryshme,
 • Diarre,
 • Shfaqja e auto-intoksikimit me pasoja si dhimbje koke, lodhje, depresion, reduktim të efikasitetit, erë të pakëndshme të trupit,
 • Funksioni i dëmtuar i sistemit imunitar me sëmundje të shpeshta të frymëmarrjes ose dermatit me etiologji të paqartë,
 • Përpara se të filloni një regjim diete,
 • Zorrë e trashë dembele,
 • Infeksionet parazitare,
 • Përgatitja për ekzaminim të zorrës së trashë,
 • Përgatitja për ndërhyrje kirurgjikale,
 • Hemorroide (të lehta deri në mesatare),
 • Prostatiti dhe adenoma e prostatës,
 • Vaginiti, erozioni i qafës së mitrës,
 • Detoksikimi pas dehjes me alkool dhe drogë ose helmim kimik.

Procedura konsiston në fryerjen e zorrës me ujë të vakët dhe pastrimin e përmbajtjes nga zorra e trashë, pa erë  në një sistem krejtësisht të mbyllur,duke e përsëritur disa herë. E gjithë procedura zgjat rreth 30 minuta.

Për informacion ose për rezervimin e terminit, telefononi në spitalin “Zhan Mitrev” në numrin 02/3091-484