Ballina Uncategorized

Uncategorized

Vaji i aguliçes së mbrëmjes i shkëlqyeshëm për ekzemën (dermatitin atopik)

Vaji i aguliçes së mbrëmjes i nxjerrë nga farat e bimës zakonisht shitet në kapsula. Suplementi përmban acidin yndyror gama-linolenik (GLA). Lulja aguliçe e mbrëmjes është një bimë me lule të verdha. Njerëzit vajin e...

GRUPI MË I MIRË I GJAKUT TEK FËMIJËT: Shkencëtarët vërtetojnë se njerëzit që e...

Në kërkim të jetëgjatësisë sekrete të Stjuart Kim, profesor në Departamentin e Biologjisë dhe Gjenetikës në Universitetin e Stanfordit, dhe ekipi i tij hulumtuan gjenet e njëqindvjeçarëve dhe 5,400 90-vjeçarëve dhe zbuluan se variacionet...

10 vendet me sistemin më të mirë shëndetësorë në botë

Qasja në sistemin më të mirë shëndetësorë është thelbësore për ruajtjen dhe përmirësimin e shëndetit dhe mirëqenies sonë. Disponueshmëria e shërbimeve shëndetësore, përballueshmëria dhe cilësia e kujdesit të ofruar ndryshon shumë nga vendi në...

AGRESIONI PASIV – gjithnjë e më shumë rreth nesh

Njerëzit agresivë pasivë nuk janë në gjendje t'ju thonë hapur dhe në fytyrë se nuk ndajnë mendimin tuaj ose se nuk duan të bëjnë atë që ju kërkoni prej tyre. Ata do t'ju buzëqeshin...

MAMITË NË DANIMARKË PASTROJNË SHTËPITË, LAJNË DHE HEKUROSIN: Vjen për foshnjën dhe ja si...

Në Holandë dhe Danimarkë, çdo nënë ka të drejtën ligjore për ndihmën e një "kraamzorg", domethënë një infermiere që është e pranishme pas lindjes dhe që ndihmon nënën se si ta ushqejë fëmijën me...

Tetë shenja që tregojnë se shikimi i fëmijës suaj është në rrezik dhe duhet...

Ekzistojnë disa shenja të cilat paralajmërojnë atë se fëmija juaj ka probleme me shikimin. Për shembull, nëse mbyll njërin sy apo i afrohet shumë librit derisa lexon, është koha që jut ë vizitoni mjekun...

Pse fëmija luan më pak kur ka më shumë lodra?

Hulumtuesi për zhvillimin e fëmijëve Kler Lerner pohon se sa më shumë lodra të ketë një fëmijë, aq më pak luan. Shumë lodra mund të shpërqendrojnë, duke e çuar në një humbje të përqendrimit...

Mos bëni dush gjatë një stuhie – mund të rrezikoni seriozisht shëndetin dhe jetën...

Fakte befasuese rreth dushit gjatë stuhive. Rrufeja mund t’ju godasë edhe brenda ambientit, madje edhe nëse keni gypa të plastikës - dhe këtu bën pjesë edhe dushi. Rreth 40 milionë vetëtima godasin tokën në...

MAMI, UNË KËTU JAM DHE PO TË DËGJOJ ÇFARË PO THUA! Si ndihet fëmija...

Ndoshta disa prej jush e kujtojnë atë ndjenjën e pakëndshme kur prindërit tanë u flisnin për ne në praninë tonë njerëzve të tjerë, sikur ne të mos ekzistonim. Qoftë nëse tregonin një histori banale...

FËMIJËT Е SOTSHËM JANË SHUMË TË STRESUAR: Ja cilat janë simoptomat

Jeta është plot me ndryshime të paparashikueshme. Disa mund të jenë emocionuese dhe motivuese, ndërsa të tjerat mund të çojnë në rritje të stresit, shëndet të ligë dhe ndjenja ankthi ose shqetësimi. Sipas klinikës...

LAJMET E FUNDIT