Antitrupat e krijuar nga infeksioni ose vaksinat janë të mjaftueshme për t’u mbrojtur nga një lloj i ri virusi

Administrata e Ushqimit dhe Barnave pritet që në ditët në vijim të miratojë vaksinat e përmirësuara që duhet të ofrojnë mbrojtje kundër nënvariantit KSBB.1.5 të omicron.

Hulumtimet paraprake kanë treguar se antitrupat e krijuar si rezultat i infeksionit ose vaksinat kundër koronavirusit janë të mjaftueshëm për të mbrojtur kundër variantit të ri të Covid BA.2.86, njoftoi Qendra Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Kjo është në kundërshtim me vlerësimet e mëparshme të Qendrës nga gushti 2022 se, krahasuar me ato të mëparshme, varianti i ri i koronavirusit mund të shkaktojë infeksion në një masë më të madhe te qytetarët që ishin të sëmurë ose të vaksinuar.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave pritet që në ditët në vijim të miratojë vaksinat e përmirësuara që duhet të ofrojnë mbrojtje kundër nënvariantit KSBB.1.5 të omicron.

Të dhënat paraprake tregojnë se efekti i vaksinave të reja mund të jetë inkurajues, thonë nga Qendra Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Agjencia e Shëndetit Publik ka thënë se lloji i ri i Covid-19 nuk ka ndikuar në rritjen e rasteve të reja me Covid-19 dhe të shtrimeve në spital në Shtetet e Bashkuara. Megjithatë, ajo e lidhi këtë trend me viruse të tjera që qarkullojnë në vend.

Që nga e premtja e kaluar, lloji BA.2.86 i Covid është raportuar në nëntë shtete të SHBA. Përveç kësaj, ai është zbuluar në Japoni, Britaninë e Madhe dhe Kanada.