Ballina Intervista

Intervista

video

PODCAST/INTERVISTË me Ass. Dr. Ilber Besimin, specialist i kirurgjisë, subspecialist në traumatologji-Sfidat e inteligjencës...

PODCAST/INTERVISTË me Ass. Dr. Ilber Besimin, specialist i kirurgjisë, subspecialist në traumatologji-Sfidat e inteligjencës artificiale në mjekësi! Ass. Dr.Ilber Besimi, specialist i kirurgjisë, subspecialist në traumatologji dhe drejtuesi i podcastit të Panacea.mk Mr. Oliver Romevski,...

Intervistë me Lindita Mustafën: NGACMIMI – Agresioni është pasojë e nevojës për vëmendje që...

SHKRUAN: Katerina Shekerovska-Dimovska katerina@pedijatar.mk   Ndryshimet në sjelljen e fëmijës, tërheqja, e qara, depresioni, vetmia, por edhe e kundërta, sjellja agresive, rebele, mosbindja, ankthi, shqetësimi janë shenja që mund t'ju paralajmërojnë se fëmija juaj po përballet me bullizëm....

INTERVISTË ME DR. LUBINKA DAMJANOVIQ, RASTI VANJA: Në situata të tilla është e rëndësishme...

SHKRUAN: Katerina Shekerovska-Dimovska katerina@pedijatar.mk  Publiku është në tronditje dhe mosbesim pas njoftimit për vdekjen e 14-vjeçares Vanja Gjorçevska, nxënëse e klasës së nëntë nga shkolla fillore "J.H. Pestaloci". Shpresa e fundit për ta gjetur të gjallë u...

MEGAINTERVISTË ME DR. VERA JOVANOVSKA- TIPKO: Askush nuk është imun ndaj depresionit

SHKRUAN: Katerina Shekerovska- Dimovska “Jetojmë në një kohë të pandemisë mendore. Psikodemia në nivel kombëtar dhe global, me një indikacion të theksuar të çrregullimeve mendore. Depresioni në nivel kolektiv dhe individual që sulmon në mënyrë të...

Dr.Irena Andonova: Cikli menstrual i rrallë dhe i vonuar është shenja më e shpeshtë...

SHKRUAN: Dr. Irena Andonova, specialiste në gjinekologji dhe obstetrikë ♦♦♦♦♦♦  Sindroma e vezores policistike (PCOS – polycystic ovarial syndrome) është një sëmundje hormonale gjinekologjike që shfaqet te gratë e moshës riprodhuese. Gratë me PCOS shpesh kanë perioda të...

Sllagjana Trajkova, master e logopedisë: TË FOLURIT E FËMIJËVE ME SINDROMËN DOWN

SHKRUAN: master logopede-defektologe I.SH.P. Qendra për rehabilitimit dhe patologjisë së Komunikimit Verbal ♦♦♦♦♦♦♦  Sindroma Down është një anomali kromozomale. Arsyeja duhet kërkuar në vetë ndryshimet e kromozomeve brenda qelizave. Pothuajse të gjitha anomalitë kromozomale, duke përfshirë sindromën Down,...

INTERVISTË ME DR. GJORGI FILEV: Një fëmijë mbi moshën tre vjeçare i cili rritet...

SHRUAN: Katerina Shekerovska-Dimovska   “Rritja është një nga karakteristikat më të rëndësishme te fëmijët, por rritja nuk nënkupton thjesht një proces të rritjes së dimensioneve të trupit. Rritja është një proces kompleks që përfshin ndryshime cilësore...

INTERVISTË ME Prof.Dr. Dejan Dokiq për Simpoziumin e gjashtë “Të rejat nga Alergologjia dhe...

SHKRUAN : Katerina Shekerovksa- Dimovska  Shoqata e Maqedoninsë për Alergologji dhe Imunologji Klinike (SHMAIK) aktualisht është duke bërë përgatitjet e fundit para mbajtjes së Simpoziumit të gjashtë “Të rejat mbi alergologjinë dhe imunologjinë klinike”, i...

INTERVISTË ME PROF. DR ZORAN STERJEV, DEKAN I FAKULTETIT TË FARMACISË: Ligjëruesit në CESPT...

SHKRUAN: Katerina Shekerovska-Dimovska Nga data 28-30 shtator në Ohër, në organizim të Fakulteti të Farmacisë pranë Universitetit “Shën. Qirili dhe Metodi" në Shkup, dhe në bashkëpunim me Shoqatën Farmaceutike të Maqedonisë (SHFM), do të mbahet njëra...

INTERVISTË ME DOC. DR. PLANINKA ZAFIROVSKA: Pacientët duhet ti drejtohen mjekut për çdo dhimbje...

SHKRUAN: Katerina Shekerovska-Dimovska Zgjerimi dhe dobësimi i zemrës, vdekja e papritur kardiake, aritmitë janë ndërlikimet që mund të çojnë në format e rënda të miokarditit. Inflamacioni i muskulit të zemrës është më i shpeshtë në popullatën...

LAJMET E FUNDIT