Ballina Këshilla profesionale

Këshilla profesionale

Dr. Marija Kostadinovska: Fobitë nuk duhet t’ua përcaktojnë përditshmërinë-për këtë gjendje ka zgjidhje

SHKRUAN: Dr. Marija Kostadinovska Specialiste psikiatre ♦♦♦♦♦♦♦ Një dozë e caktuar frike mund të na mbrojë nga rreziku dhe ndonjëherë mund të na shpëtojë jetën! Por kur frika nga një situatë e caktuar merr vrull, dhe fillon të...

Aleksandar Petliçkovski: KOLLA E MIRË RREZIK PËR FËMIJËT E VEGJËL, vaksinimi është i...

Në një periudhë kur rastet e kollës së mirë janë duke u bërë gjithnjë e më të shpeshta në rajon dhe në Evropë, Maqedonia aktualisht qëndron në rreth 83,9% të mbulimit me serinë e...

Dr. Zhivorad Koceski: Rinoplastika – rruga për një hundë perfekte

SHKRUAN: Dr. Zhivorad Kocevski specialist në kirurgjine plastike rikonstruktive dhe estetike ♦♦♦♦♦♦♦ Rinoplastika është një term mjekësor që përshkruan procedurën kirurgjikale për kirurgjinë estetike ose rindërtuese të hundës, duke përfshirë rindërtimin dhe riformimin e kockave dhe kërceve të...

KËSHILLA se si të rritni fëmijë mirënjohës

Shumë fëmijëve u thuhet vazhdimisht se duhet të jenë mirënjohës derisa ata riten. Megjithatë, detyrimi i vazhdueshëm i fëmijëve për të thënë "faleminderit" për gjithçka mund të ketë një efekt negativ tek ata. Psikologu...

A DUHET TI BËJNË FËMIJËT DETYRAT E SHTEPISË? Ja çfarë thonë ekspertët

Nëse keni nxënës, me siguri keni luftuar me to shumë herë për ti bërë detyrat e shtëpisë. Ndonjëherë është e vështirë të motivohen fëmijët që të kryejnë të gjitha detyrat e tyre shkollore, dhe...

Dr. Lulzim Agai: Truri i adoleshentit dhe rreziqet e edukatës së gabuar

SHKRUAN: Dr. Lulzim Agai, neurokirurg ♦♦♦♦♦♦♦ Një vajzë 16 vjeçe me shoqet e saja shkon  në një aheng. Atmosfera është e këndshme, muzika e qëlluar. Nikoqirët i ofrojnë koktej të ndryshëm me shije të ëmbël dhe alkoolike. Vajza i...

RINITI ALERGJIK: Shumica e njerëzve që vuajnë nga riniti alergjik janë të prirur ndaj...

Riniti alergjik është një gjendje shumë e zakonshme që ndikon në cilësinë e jetës së shumë njerëzve. Ekzistojnë dy lloje të rinitit: alergjik dhe joalergjik   Riniti alergjik Gjatë rinit alergjik, sistemi imunitar gabimisht identifikon një substancë...

OBSH jep alarmin për rritjen drastike të rasteve të fruthit në Evropë: Sëmundja mund...

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) njoftoi se vitin e kaluar në Evropë kishte një rritje alarmante të rasteve të fruthit në Evropë. Drejtuesit e shëndetësor paralajmërojnë se numri i rasteve vazhdon të rritet dhe...

SI T’IA NGROHNI DUART FËMIJËS SUAJ PASI KA LUAJTUR JASHTË: Asnjëherë me ujë të...

Fëmijëve u pëlqen të luajnë jashtë dhe argëtimi nëpër borë ka një bukuri të veçantë. Prindërit duhet të jenë të kujdesshëm për të shmangur lëndimet e fëmijëve në borë, dhe hedhja e topave, skijimi,...

HULUMTIMET E VËRTETOJNË: Pijet energjike mund të shkaktojnë ankth dhe depresion tek fëmijët

Fëmijët dhe adoleshentët gjithnjë e më shumë po konsumojnë pije energjike dhe studimet tregojnë se kjo mund të rezultojë në depresion. Studiuesit nga Universiteti Tisajd dhe Universiteti i Njukastëll shqyrtuan 57 studime për ta...

LAJMET E FUNDIT