Ballina Shëndeti

Shëndeti

HULUMTIM: Shtatë orë gjumë janë ideale për personat mbi 40 vjeç

Ne e dimë nga përvoja se dita jonë e punës do të jetë e vështirë pasi një natë më parë kemi dalur jashtë, por megjithëse tingëllon paradoksale, më shumë gjumë nuk është domosdoshmërisht i...

Rreziku i miokarditit dhe perikarditit është më i lartë pas dozës së dytë të...

Rreziku i miokarditit dhe perikarditit pas marrjes së vaksinës ARN (mRNA) kundër COVID-19 është më i lartë tek të rinjtë pas dozës së dytë të vaksinës, tregojnë rezultatet e një studimi të publikuar në...

STUDIMI: Çdo i pesti kancer i tiroides lidhet me mbipeshën trupore

Agjencia ndërkombëtare për hulumtimin e kancerit, autoritet kryesor në këtë fushë, ka arritur në përfundimin se shtimi në peshë është faktor rreziku, shkaktar për kancerin e tiroides. Dr. Marit Laxonsen zbuloi se një në...

COVID-19 mund të rrisë rrezikun e mpiksjes së gjakut në sy

Personat me COVID-19 mund të kenë rrezik të shtuar të mpiksjes së gjakut të rrallë në sy që kërcënojnë shikimin muaj më vonë, tregon një studim i ri amerikan. Për shkak se infeksionet e virusit...

STUDIMI IZRAELIT: Doza e dytë përforcuese ul ndjeshëm shkallën e vdekshmërisë nga COVID-19

Të moshuarit nga Izraeli që morën një dozë të dytë shtesë ose përforcuese të vaksinës kundër COVID-19, u zbulua se kishin një shkallë vdekshmërie 78% më të ulët se ata të vaksinuar me vetëm...

HULUMTIM: Nuk ka rritje të rrezikut të gjendjeve neurologjike pas vaksinimit kundër koronavirusit

Studimi shkencor përfshiu gjithashtu 735 870 persona të pavaksinuar që ishin pozitivë ndaj koronavirusit, si dhe të dhëna më të vjetra për 14.3 milion njerëz shtesë në popullatën e përgjithshme për vlerësimin fillestar të...

Pacientët e sëmurë rëndë me COVID-19 zgjohen ngadalë pas “heqjes” nga respiratori

Krahasuar me shkallën mesatare të zgjimit të pacientëve pas "heqjes" nga respiratori, personat e sëmurë rëndë me COVID-19 shpesh kanë nevojë për shumë më shumë kohë për të rifituar vetëdijen, kanë zbuluar shkencëtarët. Studiuesit amerikanë...

RISI NË KARDIOLOGJI: Rreziku i dështimit të zemrës mund të parashikohet në 30 vitet...

Aftësia për të identifikuar njerëzit që janë më të rrezikuar nga dështimi i zemrës, veçanërisht në mesin e popullatës së rritur me rrezik të lartë, do t'u mundësojë mjekëve të fillojnë masat parandaluese më...

STUDIMI I RI ZBULON: Pas sa kohësh bie efikasiteti i dozës përforcuese?

Efektiviteti i dozës së tretë të vaksinës Pfizer ose Moderna kundër koronavirusit reduktohet ndjeshëm në muajin e katërt pas marrjes së kësaj doze shtesë, theuhet në studimin e fundit të publikuar tre ditë më...

SI TA DINI NËSE JENI I INFEKTUAR: Këto janë dy simptomat e para të...

Të dhënat e deritanishme tregojnë se omicron shkakton pamje më të lehtë klinike të COVID-19 te pacientët, por përhapet më shpejt se variantet e mëparshme. Mjekët ju paralajmërojnë t'i kushtoni vëmendje dy simptomave që...

LAJMET E FUNDIT