Ballina Video

Video

video

Çfarë zbulojnë thonjtë për shëndetin tuaj?! Ja përgjigja:

Për fat të keq, shumë pak njerëz e dinë se thonjtë nuk janë vetëm një platformë dizajnimi, por edhe pasqyrë e shëndetit. Ndonjëherë problemi i thonjve mund të tregojë për ndonjë gjendje të rëndë...
video

Thuajini “lamtumirë” ushqimit të shpejtë, ja pse:

Ushqimi i shpejtë është i parezistueshëm, i shijshëm, i mrekullueshëm... Por?! A mendoni për shëndetin? Nëse përgjigjja juaj është po, atëherë është koha për ndryshime. Ja se çfarë ndodh me trupin tuaj nëse e...
video

A keni menduar ndonjëherë se si duket procedura in vitro?! Ja përgjigja

Fekondimi in vitro ose IVF është procedurë në të cilën qeliza vezë fekondohet me spermatozoidin jashtë trupit të gruas, domethënë në kushte laboratorike. Kjo procedurë zbatohet gjatë sëmundjes së vepërçuesve, si dhe gjatë numrit...
video

Apnea e gjumit – çfarë ndodh në organizëm?

Bëhet fajlë për çrregullimin, tek i cili vjen deri te mbyllja e rrugëve të frymëmarrjes me rënien e gjuhës në pjesën e pasme të fytit, gjë që parandalon qarkullimin e ajrit ose frymëmarrjen. Mund...
video

Këto janë shenjat e lëkurës që tregojnë për sëmundje serioze

Është mjaftë e rëndësishme që të jemi të vetëdijshëm për sinjalet që na jep lëkura, por edhe trupi në përgjithësi. Shpesh nuk mendojmë shumë për shëndetin derisa të lind ndonjë problem serioz. Shumë sëmundje...
video

Kështu duket procesi i tretjes

Procesi i tretjes fillon në gojë përmes së cilës e marrim ushqimin, i cili më pas nëpërmjet ezofagut, lukthit, zorrës së hollë dhe zorrës së trashë, përfundon me rektumin dhe anusin. Ndër organet tjera...
video

Kështu duket ndërhyrja kirurgjikale e kataraktës

Katarakta është gjendje e gjatë së cilës mjegullohet tthjerrëza e syve, ndërsa njerëzit që përballen me këtë problem shëndetësor përshkruajnë atë si kur shikojnë përmes perdes (shallit). Thjerrëza gjendet pas bebëzës, ndërsa funksioni i...
video

Heqja e rrudhave duket kështu

Kjo është një procedurë që përtërinë lëkurën e fytyrës. Mund të kryhet tek pothuajse të gjithë pacientët pa kufizime të veçanta dhe më së miri është nëse kryhet pas 45 moshës vjeçare, pasiqë sa...
video

Kështu funksionon transplantimi i flokëve

Sot pothuajse të gjithë ata që kanë probleme me humbjen e flokëve, ndryshe nga më herët, falë zhvillimit të teknikave moderne, mund të bëhet transplantim. Procesi përbëhet nga ekstraktimi (nxjerrja) e folikulave të flokëve...
video

A duhet të frikësoheni: Çfarë ndodh me trupin kur gëlltitni çamçakëz?

Një kanal në Youtube ka vendosur të merret me këtë çështje dhe të zbulojë nëse çamçakëzi tretet në lukth. Video shpjegon përbërësit e çamçakëzit dhe që është e degradueshme. Përderisa acidi i lukthit shumë lehtë...

LAJMET E FUNDIT