Shkencëtarët pretendojnë se vetëm katër orë pas ngrënies së arrave ose konsumit të vajit të arrave, do të përmirësoni nivelet e kolesterolit dhe fleksibilitetin e enëve të gjakut. Konsumi i rregullt i arrave është thelbësor për efekt maksimal. Nëse hani disa arra ose konsumoni vaj arre katër ditë në javë, ju do të zvogëloni ndjeshëm rrezikun e sëmundjeve të zemrës.
Përfitimet shëndetësore që vijnë me përfshirjen e arrave në menunë e ditore:
- zvogëlojnë perimetrin e belit në më shumë se gjysmë centimetër;
- zvogëlojnë gjasat e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës;
- mbështesin shëndetin e trurit;
- kolesterol më të ulët;
- rrisin numrin e spermatozoidëve tek meshkujt;
- rrezik të reduktuar të diabetit;
- parandalojnë kancerin;
- flokë, lëkurë dhe thonjë më të fortë dhe më të shëndetshëm