Arra janë të pasura me proteina bimore, përmbajnë përqindje të lartë të acideve yndyrore të pangopura dhe vitamina E. Arrat përmbajnë sterole natyrale, substanca të cilat zvogëlojnë nivelin e sheqerit në gjak, si dhe magnez dhe kalium, i cili është i rëndësishëm për metabolizmin e ujit në organizëm.
Vetëm një grusht arra – 30 deri në 32 gram në ditë, mund të zvogëlojë kolesterolin mesatarisht deri në 5%, theksojnë mjekët.
Falë këtij veprimi, ulet ndjeshëm edhe rreziku ndaj sulmit në zemër i shkaktuar nga ndërprerja e furnizimit me gjak në zemër. Pikërisht ky rezultat, shpesh fatal, mund të japë pikërisht niveli i rritur i kolesterolit.
Kolesteroli është i domosdoshëm për funksionimin e organizmit, por nëse është i lartë mund të çojë në bllokimin e enëve të gjakut.
Efekti pozitiv në zvogëlimin e niveleve të kolesterolit kanë edhe frutat tjerë të thatë – bajamet, lajthitë, fistikët dhe kikirikët.