SI TI NDIHMONI FËMIJËS TUAJ MË SHPEJTË TË KALOJË KOLLËN

Pirja e rregullt e ujit gjatë teshtitjes dhe kollitjes redukton inflamacionin në fyt dhe largon infeksionin nga fyti. Pijet e nxehta gjithashtu funksionojnë mirë, kështu që ju mund t'i ofroni fëmijës supa dhe çajra së bashku me ujë. Lëngjet natyrale të freskëta të shtrydhura në temperaturën e dhomës gjithashtu mund të jenë një zgjedhje e mirë nëse konsumohen në sasi më të vogla edhe nëse fëmija nuk ka dhimbje të fytit.

Këtu ju sjellim disa këshilla për ta ndihmuar fëmijën tuaj të shërohet më shpejt në mënyrë më natyrale të mundshme

Sezoni i sëmundjeve ka kohë që është hapur, veçanërisht për prindërit, fëmijët e të cilëve shkojnë në kopsht apo shkollë. Ndërsa temperaturat ulen, ne jemi gjithnjë e më shumë të kufizuar në shtëpitë tona, dhomat bëhen më pak të ajrosura dhe bakteret dhe viruset e shijojnë shumë atë. Nëse sëmundja është tashmë e pranishme, ne sjellim disa këshilla për ta ndihmuar fëmijën tuaj të shërohet më shpejt në mënyrën më natyrale të mundshme dhe këto këshilla patjetër do të ndihmojnë në zbutjen dhe zhdukjen e plotë të kollës.

HIDRATIMI

Gargara me ujë me kripë deti mund të ndihmojë në acarimin dhe dhimbjet e fytit, ndërsa shpëlarja e hundës me ujë të kripur hidraton dhe pastron mukozën. Lërini të vegjlit tuaj të lajnë hundët çdo ditë menjëherë pasi vijnë nga çerdhja/shkolla dhe ata në këtë mënyrë mund të shmangin shumë sëmundje.

Edhe pse shpesh flitet për rëndësinë e marrjes së lëngjeve të mjaftueshme, mundësisht ujit, ju mund të mos e keni ditur se hidratimi adekuat është gjithashtu shumë i rëndësishëm për rikuperimin nga ftohja dhe ndalimin e kollës. Pse, kjo është kështu? Pirja e rregullt e ujit gjatë teshtitjes dhe kollitjes redukton inflamacionin në fyt dhe largon infeksionin nga fyti.

Pijet e nxehta gjithashtu funksionojnë mirë, kështu që ju mund t’i ofroni fëmijës supa dhe çajra së bashku me ujë. Lëngjet natyrale të freskëta të shtrydhura në temperaturën e dhomës gjithashtu mund të jenë një zgjedhje e mirë nëse konsumohen në sasi më të vogla edhe nëse fëmija nuk ka dhimbje të fytit, pasi acidi nga lëngjet mund të krijojë një ndjesi djegieje në fyt.

LAGËSHTIA E AJRIT

Ajri i thatë, përveçse që është një shkaktar i kollës irrituese, lehtëson përhapjen e të gjitha grimcave të vogla nëpër ajër. Përdorni një lagështues ose metodën e mirë të vjetër, zieni ujin në një tenxhere dhe lëreni avullin të përhapet nëpër dhomë. Nëse shtoni disa pika vaj esencial, e gjithë familja do ta nuhas.

SHPËRLARJA E FYTIT DHE HUNDËS

Gargara me ujë me kripë deti mund të ndihmojë në dhimbjet e fytit dhe dhimbjet e fytit, ndërsa shpëlarja e hundës me ujë të kripur hidraton dhe pastron mukozën dhe mund të jetë shumë e dobishme si masë parandaluese. Lërini të vegjlit tuaj të lajnë hundët çdo ditë menjëherë pasi vijnë nga kopshti/shkolla dhe në këtë mënyrë ata mund të shmangin shumë sëmundje.

SHËNDETI FILLON NGA GOJA

Suplimente për forcimin e imunitetit të bazuara në produktet e bletëve (për fëmijët më të mëdhenj), çaj i nxehtë me mjaltë dhe limon, shumë fruta dhe perime, sa më pak ushqim me sheqer, të gjitha këto janë këshilla që mund të forcojnë imunitetin e të gjithë familjes.

TRUPIT I DUHET PUSHIM

Lodhja mund të ketë një ndikim të madh në shëndet. Përveç faktit që imuniteti ynë bie nëse nuk kujdesemi sa duhet për veten, mungesa e pushimit kur jemi të sëmurë mund ta zgjasë sëmundjen.