Për të përmirësuar shëndetin e zorrëve, e nevojshme është që në organizmin tuaj të futni vitamina, minerale, lëndë ushqyese dhe probiotikë, ndërsa të shmangni toksinat.
Zorra e trashë është organi më i madh i brendshëm, roli i saj është që të absorboj ushqimin, lëndët ushqyese dhe ujin. Funksioni i lëkurës nuk është vetëm që t’i mbaj në vend të gjitha organet, indet, kapilarët dhe muskujt, por edhe i mundëson trupit që të marrë frymë.
Qëllimi i kësaj pije është rritja e marrjes së baktereve të mira (probiotikëve) në organizëm me produktet që ndihmojnë tretjen, por edhe që parandalojnë zhvillimin e sëmundjeve.
Përbërësit e nevojshëm:
½ filxhan i vogël kefir,
½ filxhan i vogël qumësht kokosi,
1 banane,
2 lugë sheqer,
2 gjethe lakër jeshile,
1 lugë xhenxhefil i grirë në rende
Nëse dëshironi, mund të shtoni mjaltë, nenexhik ose pluhur të çajit jeshil.
Të gjithë përbërësit vendosni në një blender dhe përzijini mirë.