Vitamina E, në fakt është një nga vitaminat më të rëndësishme për njeriun. Ndikon në shumë procese të organizmit, duke përfshirë edhe funksionin e trurit. Ajo çka theksojnë profesionistët është se kjo vitaminë organizmit duhet t’i sigurohet nëpërmjet ushqimit dhe jo nëpërmjet shtojcave.
Ekzistojnë studime serioze që tregojnë se vitamina E, e futur në doza të larta në formën e shtojcave ose shtojcave dietike, madje e zvogëlon jetëgjatësinë dhe kontribuon në zhvillimin e kancerit të mushkërive.
Në radhë të parë, kjo u referohet duhanpirësve. Atyre iu është dhënë vitaminë E me shpresën për t’i mbrojtur ata nga efektet e dëmshme të substancave kancerogjene të duhanit. Mirëpo, vitamina kishte një efekt të tillë vetëm atëherë kur ishte pjesë e produkteve ushqimore.
Ndër të tjera, nuk është fare e vështirë të sigurohet marrja e përditshme e vitaminës E. Ai gjendet në vetëm dy lugë vaj nga çdo vaj vegjetal i papërpunuara ose në dy lugë fara luledielli, si dhe në një grusht fruta të thata. Përmbajtja e lartë e vitaminës E është e pranishme edhe në bukën me drithëra me kokërr të plotë, drithëra, bishtajoret, sallata dhe perimet me gjethe jeshile, si dhe në mëlçinë e viçit.