Cilat erëza mund të përdorni në ushqimin e foshnjës tuaj?

Në ushqimin e fëmijës suaj, sipas pediatërve amerikanë, lirisht mund të shtoni borzilok, majdanoz, rigon, nenexhik, kanellë, rozmarinë dhe xhenxhefil.

Është krijuar një mendim i përgjithshëm se ushqimi i fëmijëve nuk duhet të përmbajë erëza. Po, kjo i referohet kripës dhe sheqerit, por erëzat bimore mund të shtohen në dietën e foshnjës që në muajin e nëntë.

Sigurisht, është e rëndësishme t’i shtoni ato gradualisht, njësoj si me futjen e ushqimeve të reja në dietë dhe në sasi të vogla.

Në ushqimin e fëmijës suaj, sipas pediatërve amerikanë, lirisht mund të shtoni borzilok, majdanoz, rigon, nenexhik, kanellë, rozmarinë dhe xhenxhefil.

Futni erëzat çdo dy javë, një nga një, në mënyrë që të shihni se si reagon fëmija juaj ndaj secilës prej tyre. Vetëm kur të jeni të sigurt se nuk ka reaksione alergjike, shtoni një erëz të re.