Disa shenja që dallojnë një marrëdhënie jo të shëndetshme mes nënës dhe vajzës

Një nga shenjat e para është ajo e një nëne e prirur ndaj kritikave. Edhe pse është e qartë se çdo nënë e ka disi të sikletshme ti tregojë gabimet e vajzës së saj për ta ndihmuar atë, kritikat e tepërta tregojnë vetëm se qartësojnë atë se diçka nuk është në rregull me marrëdhënien nënë-bijë.

Siç shpjegojnë psikologët, ekzistojnë disa tregues të qartë që tregojnë se marrëdhënia nënë-bijë nuk mund të jetë asnjëherë e mirë

Edhe pse çdo nënë përpiqet të jetë sa më e mirë me vajzën e saj, ndonjëherë marrëdhënia e tyre mund të bëhet e pashëndetshme dhe kështu dëmtohet zhvillimi i fëmijës. Siç shpjegojnë psikologët, ekzistojnë disa tregues të qartë që tregojnë se marrëdhënia nënë-bijë nuk mund të jetë asnjëherë e mirë. Ja cilat janë shenjat, sipas „Very Well Family“.

Shenja të tjera të një marrëdhënieje të pashëndetshme nënë-bijë përfshijnë një nënë emocionalisht të pa disponuar, një nënë e cila është kryesisht e preokupuar me veten dhe problemet e saj duke injoruar problemet e vajzës së saj dhe një nënë që është e prirur për ofendime.

Një nga shenjat e para është ajo e një nëne e prirur ndaj kritikave. Edhe pse çdo nënë përpiqet të jetë sa më e mirë me vajzën e saj, ndonjëherë marrëdhënia e tyre mund të bëhet e pashëndetshme dhe kështu dëmtohet zhvillimi i fëmijës. Siç shpjegojnë psikologët, ekzistojnë disa tregues të qartë që tregojnë se marrëdhënia nënë-bijë nuk mund të jetë asnjëherë e mirë. Psikologët pohojnë se çdo marrëdhënie, dhe veçanërisht marrëdhënia midis prindit dhe fëmijës, duhet të bazohet në mirëkuptim dhe jo në kritika të vazhdueshme.

Një tjetër shenjë e një marrëdhënieje të pashëndetshme nënë-bijë është krahasimi me të tjerët. Më shpesh bëhet fjalë për krahasimin e vajzës me bashkëmoshatarët, shoqet apo motrat e saja. E gjithë kjo, paralajmërojnë psikologët, është një shenjë se marrëdhënia mes nënës dhe vajzës është e prishur sepse bazohet në gjetjen e të metave dhe mos evidentimin e virtyteve.

Shenja të tjera të një marrëdhënieje të pashëndetshme përfshijnë një nënë emocionalisht të pa disponuar, një nënë e cila është kryesisht e preokupuar me veten dhe problemet e saj duke injoruar problemet e vajzës së saj, dhe një nënë që është e prirur për ofendime.