Ballina Fëmijë dhe Adoleshentë

Fëmijë dhe Adoleshentë

Kjo është mënyra e vetme që fëmijët të mësojnë respektin ndaj prindërve të tyre

Pediatri ukrainas, shkrimtar dhe prezantues televiziv Evgenij Komarovski shpesh takohet me prindër që nuk dinë t'i bëjnë fëmijët e tyre t'i dëgjojnë dhe t'i respektojnë. Kur prindërit e një djaloshi shtatëvjeçar u ankuan se...

VETËM NË SHTËPI: Cila është mosha ideale kur fëmijët mund të qëndrojnë vetëm në...

Në vitet 1970 dhe 1980 ishte normale që fëmijët të qëndronin vetëm në shtëpi pas shkollës derisa prindërit të vinin nga puna, por sot gjithnjë e më pak prej tyre mbeten pa mbikëqyrje. Ekspertët besojnë...

KËMBËNGULËS: Hapa të thjeshtë për ta qetësuar një fëmijë të llastuar

Fëmijët shpesh testojnë durimin e prindërve të tyre, veçanërisht kur ata bëhen të shqetësuar. Nuk është gjë e madhe, të gjithë fëmijët në një moment të caktuar shqetësohen por ka disa gjëra që mund...

Shtatë deklaratat e fëmijëve që prindërit nuk duhet t’i injorojnë

Fëmijët janë të sinqertë dhe përmes disa deklaratave të tyre zbulojnë shumë më tepër sesa mund të shihet në shikim të parë. Injorimi i këtyre deklaratave mund të ketë pasoja afatgjata për zhvillimin e...

MBIKËQYRJE E VAZHDUESHME, DETYRAT E SHTËPISË, KUFIZIMET: Gjashtë shenja që tregojnë se jeni prind...

Prindërit tepër mbrojtës shpesh kanë qëllime të mira dhe duan të mbrojnë fëmijët e tyre. Megjithatë, kontrolli i tepruar mund të pengojë pavarësinë e tyre dhe zhvillimin e aftësive vendimmarrëse, duke ndikuar në aftësinë...

Në çfarë situatash prindërit duhet t’u kërkojnë falje fëmijëve të tyre?

Është e rëndësishme të pranohet fakti, se asnjë prind nuk është i përsosur dhe faljet mund të jenë çelësi për ndërtimin e lidhjeve më të thella me fëmijët. Ndonjëherë ne përballemi me momente kur...

PUSHIMI DIMËROR MBAROI, KTHIMI NË SHKOLLË: Si t’i ndihmoni fëmijët e juaj ti kthehen...

Ndryshimi i rutinës, kthimi në shkollë apo kopsht pas pushimeve, ulja e nivelit të emocioneve pozitive – e gjithë kjo mund të shkaktojë stres dhe tension emocional tek fëmijët. Është e rëndësishme që prindërit...

FËMIJA KA GODITUR DIKË, TALLET ME TË TJERËT? Reagoni menjëherë nëse vëreni një nga...

Fëmijët edhe në vitet më të hershme kalojnë faza të ndryshme të rritjes, çka nënkupton se në disa faza janë, siç duan të thonë prindërit, “të pamundur”. Detyra e mamit dhe babit është, ndër...

Komplimentet që çdo fëmijë dëshiron ti dëgjojë nga prindërit e tij

Kur mendojmë për fjalën “kompliment”, zakonisht e lidhim me atribute fizike si: “Dukesh shumë bukur me atë fustan!” ose “Këto pantallona ju rrinë shumë mirë!” Është bukur të dëgjosh komplimente për pamjen fizike, shpirtërore dhe...

Trembëdhjetë simptoma që tregojnë mungesën e hekurit tek fëmijët

Mungesa e energjisë, gjuha e lënduar ose e ënjtur janë shenja të mungesës së hekurit. Lexuesve mund tju bie ndërmend figura e filmave vizatimorë Popaj, marinari i lumtur me një llullë, i cili merr...

LAJMET E FUNDIT