Hulumtimet e reja tregojnë se politika mund të jetë e dëmshme për shëndetin tuaj

Një e pesta prej tyre thonë se politika i bën ata që të mos kenë gjumë, të ndjehen të lodhur, të dëshpëruar ose të shkaktojnë probleme me familjen ose miqtë.

Hulumtimet e reja tregojnë se politika mund të jetë e dëmshme për shëndetin tuaj

Pavarësisht nëse e doni debatin ose e urreni përçarjen e politikës në ditët e sotme, ndoshta mund të mos habiteni më sepse më e dini thelbin se e gjithë kjo është e dëmshme për shëndetin tuaj.

Ashtu sikur se, fillon sezoni primar, ne e dimë se ky është vetëm fillimi i rrugës së gjatë për në Shtëpinë e Bardhë.

Dhe këtu problemi është politika – një studim i fundit zbulon se të gjitha analizat mund të ndikojnë në stabilitetin tuaj emocional dhe mirëqenien fizike.

“Kjo i ngarkon më shumë marrëdhëniet dhe njëkohësisht i shqetëson edhe individët, apo jo?”- Mendoj se, shumë njerëz mbi 50 % vlerësuan se politika ishte një burim i madh i stresit. “Shumë prej tyre thonë se kjo ndikon në gjumin e tyre, ndikon në marrëdhëniet e tyre, ndikon në jetën e tyre familjare,” tha Xhozef Rok, psikolog në Klinikën Kleveland.

Studimi përfshiu anketë me 800 të rritur në Shtetet e Bashkuara. Një përqindje e madhe e njerëzve raportuan stresin si pasojë e politikës.

Një e pesta prej tyre thonë se politika i bën ata që të mos kenë gjumë, të ndjehen të lodhur, të dëshpëruar ose të shkaktojnë probleme me familjen ose miqtë.

Rreth 30% e të anketuarve thanë se politika tek ata shkaktoi ndjenjën e zemërimit, zhgënjimit, urrejtjes, fajit ose i bëri të bënin komente për të cilat më vonë u penduan.

Një studim tjetër i përfunduar në vitin 2019 zbuloi gjithashtu se politika ul produktivitetin dhe moralin në vendin e punës.

VINI RE : Më shumë njerëz po flasin për politikën në vendin e punës – dhe kjo është duke ulur produktivitetin dhe moralin

Ja rekomandimi: bëni një pushim nga politika dhe në vend të kësaj përqendrohuni në tre gjëra që mund të kontrolloni:

  1. Mendimet tuaja
  2. Vendimet tuaja
  3. Veprimet tuaja

Gjëja kryesore është që t’i jepni vetes pak kohë dhe të mos gjurmoni shumë lajmet.

“Duhet të bëjmë një pushim prej tyre”. Ju duhet të jeni një qytetar i mirënformuar; ju nuk keni nevojë të dini çdo gjë që po ndodh, sepse thjesht është shumë dhe ndikohemi dhe kjo më vetëm se na pushton, “thotë Rok.

Ja çfarë të bëjmë: Doktori thotë se ne përgjithësisht jemi të dobët në njohjen kur politika mund të pengojë marrëdhëniet tona. Ajo që ndodh është se ne jemi të bindur se kemi të drejtë dhe jemi shumë të kapur me atë që po ndodh në mendjet tona, nuk duam të shohim ose të kuptojmë se si njerëzit e tjerë mund të kenë mendime të ndryshme.