Ekzistojnë shumë arsye pse kumbullat, sidomos në këtë periudhë të vitit, duhet të jenë në menunë e fëmijëve. Të freskëta, të gatuara si komposto ose të kombinuara si pjesë e një vakti tjetër, kumbullat u ofrojnë fëmijëve vitamina, minerale dhe antioksidantë të shumtë. Për foshnjat janë të shkëlqyera në formë qulli, ndërsa për fëmijët më të mëdhenj janë një vakt i mirë ushqyes.
Vitamina C – Ato përmbajnë gjithashtu vitamina B, E dhe K në sasi të konsiderueshme, por kanë përqindjen më të lartë të vitaminës C. Shpesh përmendet një burim i bollshëm i vitaminës A, sepse kumbullat janë të pasura me beta-karoten, e cila sipas nevojës shndërrohet në vitaminë A në trup.
Burimi natyral i mineraleve – Nëse jeni duke kërkuar për një burim natyral të mineraleve të ndryshme – përgjigja është kumbulla. Është i pasur me kalium dhe fosfor, si dhe përmban hekur, magnez, kalcium, bakër…
Një thesar antioksidantësh – Kumbullat janë një thesar i vërtetë i antioksidantëve që mbrojnë qelizat nga dëmtimet, dhe rrjedhimisht nga ndryshimet kancerogjene, dhe kështu kanë një efekt anti-inflamator. Disa studime kanë treguar se vetëm një kumbull përmban të njëjtën sasi antioksidantësh si një grusht boronicash. Përmban antocianin, kuercetinë dhe katekinë.