E RREZIKSHME PËR SHËNDETIN: Si e gatuani orizin?
Shkencëtarët thonë se, oriz i preferuar mund të bëhet problem serioz. Edhe nëse është i gatuar në një mënyrë "normale", në tenxhere në të cilën zihet derisa uji të avullohet, hulumtimi tregon se ata...
Një mollë në ditë e mban mjekun larg: Por varet se kur e hani
“Një mollë në ditë e mban larg mjekun” – proverba shumë e njohur flet për pasurinë e materieve ushqyesve të pranishme te ky frut, për të cilat trupi ynë ka nevojë.
Por, a e dini...
Nutricionistia e cila ngriti pluhur pretendon se: Është më mirë të hani picë nga...
Nutricionistia Chelsea Amer pretendon se një copë picë në mëngjes mund të jetë mëngjesi më i mirë i balancuar, sesa drithërat e shumta sepse përmban më shumë proteina, më shumë përbërës të freskët, si...
Bëni kujdes kur blini çaj: Ekzistojnë paketime që mund ta rrezikojnë shëndetin tuaj!
Ajo çka shumica nuk i kushtojnë vëmendje është se çfarë paketimi ka çaji, kur e blejnë atë. Edhe pse, pothuajse gjithë jetën tonë kryesisht kemi përdorur çaj me qese, të paktën për ato bimë...
Gra – pini jogurt, mos hani djathra të yndyrshëm! Ja përse?!
Hulumtimet e fundit tregojnë se si konsumimi i produkteve të caktuara të qumështit ndikojnë që të prekeni nga kanceri i gjirit. Në kuadër të hulumtimit shkencëtarët i analizuan të dhënat që kanë të bëjnë...
Bishtajat e fuqishme shërojnë veshkët, zemrën dhe organizmin!
Kokrrat e saja janë të pasura me vlera ushqyese si proteina, karbohidrate dhe fibra, si dhe vitamina dhe minerale siç janë magneziumi, hekuri, zinku, fosfori, kaliumi, bakri dhe vitaminat nga Grupa B. Thjerrëzat e...
Të ushqyerit: Pesë artikujt ushqimor që nuk duhet t’ju jepni fëmijëve
Duke e ditur se sa këmbëngulës mund të jenë fëmijët e vegjël , prindërit shpesh u japin të hanë çfarëdo qoftë dhe janë të lumtur kur të paktën hanë diçka. Por nutriticionistët thonë se...