Shafran i Indisë është zbardhues natyral i dhëmbëve
Shafrani i Indisë është bimë me ngjyrë portokalli intensive, e cila e merr ngjyrën nga përbërësi i saj aktiv, kurkumini. Edhe pse ka ngjyrë të fortë që lë gjurmë të dukshme, shafrani i Indisë...
Ushqimi që ndihmon në luftën kundër kolesterolit
Mënyra e duhur e të ushquerit mund të rregullojë në masë të madhe nivelet e yndyrës në gjak, theksojnë nutricionistët, duke cituar ushqimet kryesore në këtë luftë.
Arrat sigurojnë përqindjen më të lartë të kolesterolit...
Lëngu i lakrës parandalon kancerin, forcon imunitetin dhe mbron zemrën
Lakra është një nga bimët më të përhapura në rajonin tonë. Ajo mund të gjendet pothuajse në çdo kohë të vitit me një çmim të volitshëm dhe është i pashmangshëm tek të ushqyerit e...
Shtatë vetitë ushqimore që i përmban portokalli
Një portokall me madhësi mesatare (me peshë prej 130 gram pa lëvore) përmban 62 kalori, 1 gram proteina, 12 gram sheqer dhe 3 gram fibra. Kjo sasi i përmbush deri në 116 për qind...
Boronica e ul tensionin e gjakut
I quajtur ndryshe si vrasësi i heshtur, pasi që nuk ka simptoma të dukshme, tensioni i lartë i gjakut shkakton probleme në sistemin kardiovaskular që në afat të gjatë mund të shkaktojë sëmundje të...
Sugjerime interesante për detoksifikimin e organizmit
Toksinat janë një nga fajtorët kryesorë për shumë sëmundje, ndërsa në trup vijnë për shkak të ajrit të ndotur, pirjes së duhanit, pesticideve dhe ushqimeve jo të shëndetshme. Por, ekzistojnë artikuj ushqimorë që e...
Çaj kamomili – për mendje të qetë dhe zemër të shëndetshme
Çaji i kamomilës zakonisht përdoret në çrregullimet e tretjes, irritimin e syve, ose me qëllim që të relaksohemi kur jemi të stresuar. Megjithatë, këto nuk janë efektet e vetme pozitive të kësaj bime shëruese....
Arra mund të parandalojnë sulmin në zemër!
Konsumimi i arrave në baza ditore mund të përmirësojë ndjeshëm punën e zemrës dhe të parandalojë sëmundjet të këtij organi njerëzor, tregojnë hulumtimet e fundit. Nëse rregullisht hani arra, ata do të shërojnë zemrën...
Konsumi i frutave të thatë ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës te diabetikët
Sipas rezultateve të studimit të kohëve të fundit të botuar në Circulation Research, ata me diabet të tipit 2 që konsumojnë pesë ose më shumë vakte fruta të thatë në javë, sidomos arra dhe...
Për metabolizëm më të shpejtë, konsumoni kivi!
Kivi përmban enzimën e quajtur aktinidin, i cili e ndihmon tretjen e proteinave me origjinë shtazore, domethënë proteina nga mishi, peshku, vezët, produktet e qumështit. Është interesante fakti që pikërisht kjo enzimë është përgjegjëse...