Многу здравствени проблеми може да се решат благодарение на природата. Маслиновото масло и смоквите ефикасно ги третираат бактериите во органите за варење. Во смоквите има многу калциум, калиум и цинк. Покрај тоа, тие се добар извор на железо, бета каротен, како и мноштво витамини, како што се витамините Ц, А, Е и К.
Сепак, бидете внимателни бидејќи сувите смокви се покалорични од свежите. Затоа е потребно да се консумираат во одредени количини. Имајте на ум дека смоквата, исто така, помага и кај хемороиди, го регулира холестеролот, а, пак, млекото од свежа смоква има способност да ги отстрани брадавиците.
Маслиновото масло и смоквиТЕ ефикасно ги третираат бактериите во органите за варење
Начин на подготовка:
Наредете околу 40 суви смокви во тегла, а потоа прелијте ги со маслиново масло, се додека не ја наполните теглата до крај. Затворете ја и чувајте ја 40 дена. Смоквите ќе го апсорбираат поголемиот дел од маслиновото масло. Се консумира по една смоква пред секој оброк.
Овој стар народен рецепт, исто така, помага и при проблеми со запек, астма, неплодност, анемија и бронхитис.