дома Подкаст

Подкаст

video

ПАНАЦЕА.МК ПОДКАСТ СО ИЛИЈА ЖЕЖОВ, ФИЗИОТЕРАПЕВТ: Улогата на физикалната терапија во третманот на мултипла...

Мултипла склероза (МС) е прогресивна невролошка болест којашто ги оштетува нервите што резултира со појава на симптоми како што се вкочанетост, слабост, замор, болки во мускулите, проблеми со видот и др. Кај некои луѓе,...
video

ПАНАЦЕА.МК ПОДКАСТ СО ЦВЕТА ДИНЕВА, СЕРТИФИЦИРАН НУТРИЦИОНИСТ КОНСУЛТАНТ: Здрава исхрана при мултипла склероза

Покрај редовните контроли и вежбањето, здравата исхрана е значаен дел од зачувувањето на здравјето на луѓето кои живеат со мултипла склероза. Тема на денешниот разговор во новото издание на подкастот Панацеа.мк за Националното здружение...
video

ПОДКАСТ ПАНАЦЕА.МК СО НАУЧ. СОР. Д-Р БОЈАН БОШКОВСКИ: Невидливите симптоми на мултипла склероза (МС)

Гостин во подкастот на Панацеа.мк за Националното здружение за помош и поддршка на лицата со мултипла склероза е науч. сор. д-р Бојан Бошковски од ЈЗУ Универзитетска клиника за неврологија, Скопје, кој зборува на тема...

НАЈНОВИ ВЕСТИ