Здраво, вкусно и брзо: Ручек готов за 10 минути полн со протеини, кој го обожава и Џулија Робертс

Наместо шејкови на база на млада зелена пченица и намаз од авокадо, кои ги преферираат повеќето ѕвезди во Калифорнија, убавата жена сака „конкретни“ јадења составени од протеини

Кога станува збор за исхраната Џулија Робертс не е типична холивудска актерка. Наместо шејкови на база на млада зелена пченица и намаз од авокадо, кои ги преферираат повеќето ѕвезди во Калифорнија, убавата жена сака „конкретни“ јадења составени од протеини.

Дури и кога јаде салати предност им дава на оние кои се состојат од јајца, сирење, сланина и јаткасти плодови кои даваат енергија, ги градат мускулите и помагаат при губење на тежината.

Шефот Тејлор Будро од ресторанот „Napa Valley Grille“ за магазинот „Пипл“ го откри рецептот за топла салата од прокељ и протеини, која Џулија Робертс редовно ја порачува кога доаѓа кај него.

Топла салата од прокељ, сланина и јајца

Потребни состојки:

  • 15 г панчета (италијанска сланина)
  • 1 јајце
  • козјо сирење, по желба
  • 1 лажица тостирани ф’стаци
  • 60 г прокељ
  • 30 мл прелив за салата

Подготовка:

  1. Исечете ја панчетата на мали коцки и пржете ја во тавче додека не стане крцкава.
  2. Измијте го прокељот и исечете го на четвртинки, па пропржете го заедно со сланината.
  3. Вака подготвениот прокељ зачинете го со прелив направен од една лажица француски сенф, маслиново масло и вински оцет, две лажици сок од лимон, малку сол, црн пипер и зачини од свежи билки, како магдонос и тимијан.
  4. Врз прокељот посипете ги исечканите тостирани ф’стаци, поширано јајце и малку козјо сирење. Добар апетит!