Dita Botërore e Diabetit – 14 Nëntori

NJIHNI RREZIKUN TUAJ PËR DIABET

1 në 10 të rritur në mbarë botën është i prekur nga sëmundja e diabetit. Mbi 90% kanë diabet të tipit 2. Gati gjysma nuk janë diagnostikuar ende. Në të shumtën e rasteve, diabeti i tipit 2 dhe komplikimet e tij mund të vonohen ose parandalohen duke adoptuar dhe mbajtur shprehi të shëndetshme. Detektimi i rreziqeve në kohë dhe çfarë duhet të bëni, janë disa nga gjerat e rëndësishme për ta mbajtur nën kontroll këtë sëmundje.

QASJE NË KUJDESIN NDAJ DIABETIT

Parandalimi i diabetit të tipit 2 dhe komplikimeve të lidhura me të është fokusi kryesorë ne Ditën Botërore të Diabetit 2021-2023. Qasje kujdesin ndaj diabetit. Mësoni më shumë dhe mbështetni fushatën.

MBËSHTETNI THIRRJEN TONË PËR VEPRIM

Bashkohuni thirrjes për veprim në Ditën Botërore të Diabetit 2023. Dërgojini një letër ministrit tuaj kombëtar të shëndetësisë ose Misionit të Përhershëm në Kombet e Bashkuara në Gjenevë duke përdorur mjetin tonë në internet dhe kërkoni atyre ti përkushtojnë vëmendje burimeve për mbulimin e diabetit deri në vitin 2030, dhe njëkohësisht Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ti arrijë qëllimet e objektivave të saj.

KUPTIMI I DIABETIT

Kuptimi i diabetit është hapi i parë drejt menaxhimit dhe parandalimit të tij. Shkolla e Diabetit IDF ka zhvilluar një platformë të re arsimore në internet për të ndihmuar njerëzit me diabet dhe ata që kujdesen për këtë të sjellin vendime për gjendjen e tyre.

1 në 10 TË RRITUR JETOJNË ME DIABET

Edicioni i 10-të i Atlasit të Diabetit të IDF-së zbulon se 537 milionë njerëz të rritur në mbarë botën jetojnë me diabet.

INSULINA NE 100

Zhvillimi i insulinës terapeutike në vitin 1921 ishte një hap i rëndësishëm në historinë e mjekësisë. Shikoni platformën tonë të dedikuar dhe ndajeni historinë tuaj të diabetit.

NJHNI RREZIKUN TUAJ PËR DIABET

NGA DIABETI I LLOJIT 2

Hapi i parë për të parandaluar diabetin e tipit 2 është njohja e rrezikut tuaj. Zbulojeni përmes mjetit tonë interaktiv.

Paraqitu KËTU