„Успешните луѓе ја третираат паузата за ручек како полувреме на натпревар. Тоа е идеална можност да се „прегрупираат“ и да размислат како ќе го „одиграат“ остатокот од денот“, вели меѓународниот бизнис оратор Мајкл Кер, наведувајќи ги следниве десет работи кои успешните луѓе ги прават за време на паузата на работа:
- Го планираат ручекот точно на половина од работното време;
- Не брзаат, посветуваат доволно време на јадењето и се хранат здраво;
- Излегуваат од канцеларија и прават кратка прошетка;
- Разговараат со други луѓе;
- Прават планови за остатокот од денот;
- Некои вежбаат (доколку е тоа можно);
- Поминуваат повторно преку списокот со завршени обврски во текот на денот;
- Читаат или сурфаат на интернет;
- Прават нешто во коешто уживаат;
- Размислуваат за својата кариера.