Дали вежбањето во вечерните часови го забрзува слабеењето?!

Наутро или навечер - кога да вежбате и кога вежбањето дава најдобри резултати?!

Досегашните студии покажале дека вежбањето во утринските часови, на гладен стомак, го забрзува согорувањето на мастите и на тој начин го поттикнува слабеењето.

Меѓутоа, една неодамнешна американска студија покажала дека за слабеење уште поефикасно е да се вежба во вечерните часови затоа што токму во тој период од денот мускулите согоруваат најмногу липиди. Затоа идеално би било навечер да го намалите внесот на храна, па еден час после лесна вечера да практикувате физичка активност со среден интензитет по свој избор.