Едноставно се подготвуваат, здрави се и ќе ве воодушеват со својот чоколаден вкус. Ви препорачуваме да го направите овој одличен десерт, кој одлично оди во комбинација со кафе.
Потребни состојки (9-11 топчиња):
- ¾ шолја – стопено темно чоколадо
- пола лажичка ванила
- 1 зрело авокадо
- малку цимет
- кокосово масло
- какао во прав
Приготвување:
Во стопеното темно чоколадо додадете малку кокосово масло.
Во друг сад, со виљушка, испасирајте го авокадото и потоа додадете го стопеното чоколадо и мешајте се додека смесата не се соедини.
Потоа додадете цимет и ванила и повторно промешајте.
Кога смесата добро ќе се соедини и нема да има грутчиња, ставете ја во фрижидер да отстои 20 до 30 минути.
Откако ќе се олади со раце формирајте топчиња, а потоа секое топче извалкајте го во какаото во прав.