Shmangni këto ushqime dhe harroni fryrjen

Njihuni me artikujt ushqimor të cilët shkaktojnë ndjesi të pakëndshme në lukth, dhe mund të prishin ditën tuaj duke shkaktuar fryrje.

Mishi i përpunuar

Sallamet, saliçiçet e ndryshme… janë disa nga produktet e mishit me yndyrë vështirë të tretshme dhe natrium i cili shkakton fryrje.

Ushqime të ngrira

Disa nga ushqimet e ngrira përmbajnë pak kalori, por përmbajnë deri në 500 mg natriumi, gjë që është pothuajse 25% e dozës së rekomanduar ditore. Pasoja është mbajtja e ujit dhe fryrje.

Ushqim dietik

Karamelet dhe çamçakëzat pa sheqer, si dhe granolat dietetike, shpesh përmbajnë ëmbëlsuesit si xylitol, sorbitol dhe maltitol. Këto kimikate mund të shqetësojnë sistemin e tretjes dhe të shkaktojnë fryrje dhe diarre.

Ushqime të skuqura

Asgjë nuk do t’ju fryjë më shpejt sesa cheeseburger me patate të skuqura. Ushqimet e yndyrshme dhe kalorike janë vështirë të tretshme, pasiqë organizmi duhet të lodhet më shumë, gjë që shkakton zgjerimin e lukthit gjatë tretjes së ushqimit.

Ushqim i konservuar

Shumica e frutave dhe perimeve të konservuara, paketohen në një lëng të kripur i cili e ruan shijen e tyre natyrale. Fryrja mund të shmanget nëse paraprakisht e shpërlani ushqimin me ujë për rreth 30 sekonda.

Brokoli i freskët

Tek disa njerëz, brokoli dhe lulelakra mund të shkaktojnë fryrje dhe gazra. Por kjo nuk është arsye për t’i shmangur. Konsumoni në sasi më të vogla, derisa organizmi të mësohet me ato.

Çamçakëzat

Çamçakëzat ndihmojnë për të larguar mendjen nga ushqimi, por gjatë asaj kohe gëlltitni ajrin i cili shkakton zgjerimin e lukthit.