дома Здравје страница 391

Здравје

Зошто имаме лош здив кога се будиме?

Колку е посува устата толку се поголеми шансите здивот да биде лош. Дишењето на уста, ’рчењето и употребата на одредени лекови го интензивираат лошиот здив бидејќи дополнително ја сушат устата. Ова се должи на...

Имате ли хемороиди!?

Хемороидите се генерално безопасни, но аналното ткиво понекогаш може да сврби и да биде болно. Причината за оваа состојба е абдоминалниот притисок предизвикан од запек, прекумерни масни наслаги во абдоменот, бременост, па и трчање...

Жените полудуваат од совети за мајчинството

Секоја петта бремена жена во една британска анкета изјавила дека не се чувствува емоционално подготвена за дете, а особено им пречи што сите постојано им делат совети. Дури 44 % од жените се изјасните дека...

 Бебињата се најдобри фитнес тренери

Чувството на сигурност е најважно за време на бременоста оти идните мајки се изложени на многу силни емоции. Промените на телото, исто така, се битен сегмент за несигурноста оти рекламите сугерираат дека бремените жени имаат...

НАЈНОВИ ВЕСТИ