Qershitë: Luftojnë radikalet e lira dhe janë aleatë të shëndetit
Qershia (Prunus avium L.) është pemë gjetherënëse që i përket familjes Rosaceae, gjini Prunus. Në këto fruta të ëmbla dhe tërheqëse fshihen përbërës të dobishëm, të cilët në shumë mënyra kontribuojnë mbi shëndetin dhe...
Për ditë të këndshme: Zgjohuni me kafe dhe bajame
Pija ideale për dashamirësit e kafesë, e cila rrit nivelin e energjisë dhe në të njejtën kohë e zgjon trupin.
Përbërësit e nevojshëm:
70 ml kafe e zezë e zier
130 ml qumësht bajamesh
6...
Përfitimet shëndetësore nga beta karoteni: Mbron nga djegiet, ruan shëndetin e syve dhe kontribuon...
Veti të forta antioksiduese
Beta karoteni është provitamin i cili në trupin e njeriut shndërrohet në vitaminën A, hyn në grupin e antioksidantëve që e forcojnë sistemin imunitar dhe e mbrojnë trupin nga radikalet e...
Ju flihet gjumë pasi keni ngrënë drekën? Ja çfarë nuk duhet të hani dhe...
Koha më e mirë për të ngrën drekën është rreth orës 12 ose 13. Në qoftë se e shtyni për më vonë, me siguri do të keni më shumë uri dhe si rezultat i...
Lista e ushqimeve të cilat janë të pasura me vitaminën B12
Vitamina B12 është jashtëzakonisht e rëndësishme për shëndetin e mirë - kjo vitaminë merr pjesë në krijimin e rruazave të kuqe të gjakut dhe është e domosdoshme për funksionimin normal të sistemit nervor, duke...
Farat magjike që shërojnë kancerin!
Mayanët dhe Inkasit e lashtë i vlerësonin këto fara të vogla, por ushqyese. Në fakt, chia është fjalë e Majanëve që do të thotë "fuqi". Në farat chia do të gjeni mjaft forcë, pasiqë...
Pini kakao të nxehtë: Shëron muskujt dhe përmirëson kujtesën
Kakoja është pija që të gjithë e kujtojmë nga fëmijëria. Edhe si të rritur nuk duhet të heqim dorë nga kjo pije e shëndetshme, e cila rekomandohet të pihet kryesisht para kohës së gjumit....
BËNI KUJDES: Ja ushqimet që rrisin nivelin e sheqerit në gjak!
Ekzistojnë tre burime të sheqerit, si karbohidratet me indeks glikemik të lartë të cilat mund të rrisin nivelin e sheqerit në gjak. Më e keqja është se jo të gjitha janë të dukshme, kështu...
Sezoni i bizeleve: Mjaft arsye për t’i konsumuar
Bizelet e vogla, me ngjyrë të gjelbërt janë perimja e preferuar e fëmijëve, por ka mjaft arsye që edhe të rriturit t'a konsumojnë sa më shpesh.
Bizelet janë burim i shkëlqyer i antioksidantëve, si flavonoidet,...
Artikujt ushqimor që e luftojnë lodhjen pranverore
Letargji, përgjumje, acarueshmëri, rënia e përqëndrimit, rënia e imunitetit, mungesë interesi për punë dhe mësim janë disa nga simptomat e lodhjes pranverore.
Shparg për detoks pranveror dhe largimi i toksinave të grumbulluara
Shpargu është një perime...