дома Uncategorized

Uncategorized

Бебе на пат? Еве како да ги подготвите браќата и сестрите за неговото...

Бебе на пат? Еве како да ги подготвите браќата и сестрите за нивното пристигнување Подгответе ги и разговарајте со нив за нивниот нов брат или сестра. Вашето дете секогаш може да се чувствува како вашето...

Главоболка и замор-незгодна комбинација-11 причини што мора да ги знаете

Многу фактори, како дехидрација, настинка или дури и вашите лекови, може да резултираат со овие вообичаени симптоми. Подигнете ја раката ако некогаш сте почувствувале главоболка и замор заедно. Иако можеби сте само уморни од...

Чекан-прсти!-многу честа состојба на прстите

Чеканите прсти се случуваат кога нешто ги притиска вашите прсти и ги турка од место. Со текот на времето, мускулите и тетивите на прстите се стегаат, замрзнувајќи ги прстите во завиткана форма. Подијатар ќе...

Што е нарушување во исхраната?Се работи за сериозен, комплексен проблем со менталното здравје

Нарушувањата во исхраната може да се појават кај луѓе од која било возраст, пол, раса и од сите тежини, облици и големини. Физичките, менталните и емоционалните симптоми варираат од личност до личност и според...

Трансплантација на рака-хируршка процедура за замена на вашата рака со донаторска рака

Трансплантацијата на рака е хируршка процедура за замена на вашата рака со донаторска рака. Може да размислите за оваа процедура по ампутација на раката. Трансплантацијата на рака може да потрае до 24 часа за...

Дали менопаузата кај жените предизвикува болка во градите?

Хормоналните промени може да доведат до болки во градите, но промените во животниот стил можат да помогнат. Менопаузата - и годините пред неа - често се нарекува „промена на животот“ и со добра причина. Овој...

Симптоми на рак: 10 предупредувачки знаци кои не треба да ги игнорирате

Ако ги почувствувате овие симптоми, време е да разговарате со вашиот лекар Една од незгодните работи за откривање и дијагностицирање на некои карциноми во рана фаза е тоа што, честопати, тие всушност не предизвикуваат никакви...

Дали премногу седење може да го зголеми ризикот од рак?

Студиите ја покажуваат високата здравствена цена на поминување часови на стол Избегнувањето на ракот може да биде едноставно како да се симнете од задникот и да се движите наоколу. Истражувањата покажуваат дека долгото седење во текот...

Болен сексуален однос (диспареунија)

Болниот однос може да се појави од причини кои се движат од структурни проблеми до психолошки проблеми. Многу жени имаат болен однос во одреден момент од животот. Медицинскиот термин за болен однос е диспареунија (dis-puh-ROO-nee-uh),...

Прекумерното или неконтролирано потење-хиперхидроза

Прекумерното или неконтролирано потење, познато и како хиперхидроза, може да биде многу вознемирувачко и срамно, но тоа е доста вообичаено. Луѓето со хиперхидроза многу се потат без некоја очигледна причина, дури и кога не се...

НАЈНОВИ ВЕСТИ