TË GJITHA NËNAT E MIRA KANË NJË KARAKTERISTIKË: Ja cila është

Është zbuluar se çfarë cilësish kanë nënat që rrisin fëmijë të lumtur dhe të suksesshëm.

Nënat shpesh shqetësohen nëse po e bëjnë punën e tyre siç duhet ose nëse mund të jenë pak më të mira në këtë drejtim. Psikologët kanë veçuar një tipar që është i përbashkët për të gjitha nënat e mira. Të jesh nënë është një detyrë shumë e vështirë dhe sfiduese. Edhe pse amësia nuk vjen me rregulla që na bëjnë më të lehtë neve të lundrojmë në rolin si prindër, të mësuarit nga gabimet tona është e zakonshme kur rrisim një fëmijë. Nënat shpesh e gjejnë veten nën presion, veçanërisht nëse ato balancojnë përgjegjësitë e mëmësisë me punën ose një fushë tjetër të jetës. Gjithashtu, ata shpesh janë të ekspozuara ndaj kritikave nga rrethi, gjë që mund t’i dekurajojë më tej.

Siç shpjegojnë psikologët, gjoja ekziston një karakteristikë që është e përbashkët për pothuajse të gjitha nënat e mira. Bëhet fjalë për dhembshurinë. Ekspertët pohojnë se nënat që kanë dhembshuri dhe janë gjithmonë të gatshme të dëgjojnë fëmijën e tyre janë vërtetuar se janë nënat më të mira, dhe ja pse.

Është fakt i njohur se çdo fëmijë ka nevojë për dikë që ta dëgjojë, sidomos kur ekziston një problem i caktuar që e shqetëson. Një nënë e cila nuk është e prirur për të gjykuar, por ka gjithmonë një mirëkuptim për problemet e fëmijës së saj, do ta ndihmojë më lehtë atë të kapërcejë momentet e vështira dhe të rrisë një fëmijë të lumtur dhe të suksesshëm.