Spinaqi vepron tek muskujt, ja dhe si

Hulumtime të shumta kanë treguar se kjo lloj perime është me të vërtet mjaftë e fuqishme.

Shkencëtarët e Universitetit Fry në Berlin kanë deklaruar se te spinaqi kanë gjetur një substancë që ka efekte të ngjashme me steroidet anabolike që rritin muskujt. Në fakt fjala është për ecdysterone.

Studimi përfshinte 46 atletë të cilët stërviteshin tre herë në ditë për një kohëzgjatje prej një muaji e gjysmë. Njëri grup mori ecdysterone, ndërsa grupi tjetër mori placebo. U zbulua se të anketuarit e parë u treguan se ishin më të fortë dhe kishin më shumë forcë në sport, madje tre herë më shumë se të tjerët.

Përveç kësaj spinaqi është jashtëzakonisht i pasur edhe me hekur, kështu që rekomandohet te të ushqyerit e njerëzve që vuajnë nga anemia.