Моќна билка која ја убива потребата за цигари и ги топи килограмите

Стевијата е исцелителна билка која ја „убива“ потребата за никотин и ги топи килограмите, а најдобро кај неа е тоа што можете да ја одгледувате и во својот дом.

Стевијата не само што го намалува крвниот притисок и го ублажува воспалението на грлото, туку претставува и добар сојузик во борбата со хроничната исцрпеност.

Последното клиничко истражување спроведено во САД покажува дека оваа билка дава одлични резултати кога е потребно да се намали потребата и за цигари и за алкохол. Стевијата, исто така, е позната и како природен засладувач и одлична замена за шеќер.

Значи, со еден удар убивате десет муви, односно проблеми. Можете да ја консумирате во кој било облик – било да е во форма на прав, сок или чај.

Оставете ги цигарите и алкохолот и ослабете во истовреме. Оваа билка не бара никакви посебни услови, па можете да ја засадите и во сопствената градина.