Вистинската љубов се цени по мали работи

Експертите ја откриваат вистината за тоа кој е најголем и најважен показател на вистинската љубов

Доказ за вистинската љубов не се големите дела, туку оние малите, секојдневни работи за кои можеби и не се согласувате секогаш со партнерот.

Вистинската љубов се покажува на разни начини. Со бакнежи, прегратки и зборови. Сепак, досега не постоеше еден единствен знак како би можеле да препознаете дека станува збор за вистинска љубов. Експертите ја откриваат вистината за тоа кој е најголем и најважен показател на вистинската љубов.

Експертот за врски, докторката Лаура Берман, вели дека тајната лежи во малите работи, во ситниците кои ги нервираат и обајцата партнери

Таа порачува дека двојките треба да поработат на тоа и обајцата да бидат подготвени на компромис во секој момент. Договорот и прифаќањето на партнерот и неговите „ситници“ е многу важно. Ќе му покажете колку го цените со тоа што ќе покажете колку се грижите за него/неа.

„Партнерите би требало да ги прифатат малите опсесии заемно и тоа е најголем показател за љубовта. Иако ви се чини дека хобито на партнерот е неважно и можеби глупаво, треба да го почитувате и да покажете дека ви е битно. Тоа многу говори за вашиот однос и чувства кон партнерот“, вели д-р Лаура.