Të ushqyerit

Vaj i susamit kundër dhimbjeve

Vaji i susamit është i pasur me antioksidantë - sesamol dhe sesaminol, të cilat e mbrojnë trupin nga efektet e dëmshme të radikalëve të lirë, ndërsa në të njëjtën kohë i lehtësojnë edhe proceset...

Kjo pije kosumohet në mbrëmje dhe i shkrinë kilogramët si asnjë tjetër

Kur të konsumoni këtë pije, duhet që darkën më së voni ta keni ngrënë në orë gjashtë, me qëllim që t'i ndihmoni trupit që të vazhdojë ta tret ushqimin në mënyrën e duhur. Nëse...

Përse kaliumi është i rëndësishëm për ne dhe cili ushqim është më i pasur...

Kaliumi është mineral i rëndësishëm që funksionon si elektrolit dhe ndihmon në rregullimin e lëngjeve në organizëm, merr pjesë në dërgimin e sinjaleve nervore dhe rregullon kontraktimet e muskujve. Studimet kanë treguar se të...

Xhenxhefil për stomak më të vogël, kundër gazrave, nauzes dhe fryrjeve

Problemi më i zakonshëm janë gazrat, ndërsa simptomat janë ngërçet dhe dhimbjet e stomaku. Profesionistët pretendojnë se xhenxhefili mund të përshpejtojë zbrazjen dhe të lehtësojë shqetësimet në stomak, duke përfshirë ngërçet dhe gazrat. Studimet tregojnë...

Jepni gjithçka nga vetja, por nuk mund të dobësoheni – arsyeja qëndron tek metabolizmi!

Metabolizmi përfshin një sërë procesesh kimike që ndikojnë në aftësinë e trupit për të kthyer yndyrën, sheqerin dhe proteinat në energji. Metabolizmi i shpejtë prodhon energji në mënyrë më efikase, ndërsa metabolizmi i ngadalshëm...

Pse duhet të konsumohet lëngu i domateve?

Sipas një grupi hulumtuesish japonezë, të cilët kaluan një vit duke hulumtuar përqendrimin e tyre në përfitimet e këtij lëng, njerëzit që konsumojnë një gotë lëng domatesh një herë në ditë kanë tension më...

Konsumoni nga 5 arra çdo ditë dhe do të jeni të shëndetshëm!

Shkencëtarët pretendojnë se vetëm katër orë pas ngrënies së arrave ose konsumit të vajit të arrave, do të përmirësoni nivelet e kolesterolit dhe fleksibilitetin e enëve të gjakut. Konsumi i rregullt i arrave është...

Gjalpë ose margarinë – çfarë është më e shëndetshme?!

Gjalpi ose margarina - një dilemë e përjetshme. A e dini se cili nga këto dy artikuj ushqimorë - gjalpë ose margarinë; është më mirë për shëndetin tonë dhe pse?! Dallimi midis tyre fshihet në...

Pija magjike që i shkrin kilogramët e tepërt

Pija ndihmon në procesin e humbjes së kilogramëve të tepërt, forcon imunitetin, ul tensionin e gjakut, por përveç kësaj është edhe i pasur me materie ushqyese - vitamina, fibra dhe minerale. Përbërësit e nevojshëm: 4...

Mustarda shërben si ilaç: Ul temperaturën, lehtëson dhimbjet e kokës

Përveç se në kuzhinë, mustarda mund të përdoret edhe për të ulur temperaturën e trupit, ndihmon gjatë vështirësisë në gëlltitje, ndërsa i lehtëson edhe dhimbjet e kokës. Kjo lloj erëze e shijshme bëhet nga...

LAJMET E FUNDIT