КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА: Вработените во клиниката „Жан Митрев“ и нивните семејства традиционално даруваа крв

Одржувањето на редовни крводарителски акции во клиничката болница „Жан Митрев“ и доброволното учество на вработените ги искажуваат високите етички, хумани и морални вредности на целиот колектив и придонесуваат за подигање на здравствената култура и јавната свест за постојаната потреба од крводарителство

Крводарителската акција се спроведува по третпат и е согласно потпишаниот меморандум за соработка за крводарителство со Blood Bank TENK

Во клиничката болница „Жан Митрев“ се одржа традиционалната доброволна крводарителска акција, во чии рамки вкупно 57 вработени, медицински и немедицински персонал доброволно даруваа крв, а со нив се солидаризираа и членовите на потесните семејства на вработените, кои исто така донираа крв.

Крводарителската акција се спроведува по третпат и е согласно потпишаниот меморандум за соработка за крводарителство со Blood Bank TENK. Акцијата се реализира во организација на Институтот за трансфузиона медицина, Blood Bank TENK и во присуство на доброволци од Црвен крст на Македонија.

Вкупно 57 вработени, медицински и немедицински персонал доброволно даруваа крв, а со нив се солидаризираа и членовите на потесните семејства на вработените

Одржувањето на редовни крводарителски акции во клиничката болница „Жан Митрев“ и доброволното учество на вработените ги искажуваат високите етички, хумани и морални вредности на целиот колектив и придонесуваат за подигање на здравствената култура и јавната свест за постојаната потреба од крводарителство.