дома Настани страница 6

Настани

PANACEA.MK – 365 дена медицина базирана на докази и доверба на читателите

Илјадници стручни текстови, интервјуа на медицински домашни, но и странски експерти, преку милион прегледи и посети се факт со кои денес, на одбележување на една година од постоење, може гордо да се пофали првиот...

Д-р Илбер Бесими: Професионалноста и колегијалноста е она кое 55 години ја прави тетовската...

Со скромни чекори, но огромна посветеност, пред 55 години во Тетовската болница почнала да функционира хирургијата. Благодарение на д-р Рефет Ферати, 1963 година прв пат се отвора ортопедскиот оддел на болницата, да за кусо...

Одбележан 100. број на Лекарски весник  на Македонското лекарско друштво

Едукативно-стручното гласило на Македонското лекарско друштво – “Лекарски весник„, денес го одбележа излегувањето на 100. број. Овој весник повеќе од девет години нуди информации за различни достигнувања во здравството и за проблемите со кои...

Доц. д-р Оливер Станков: Третиот Конгрес на Здружението на уролози заврши со плодна размена...

“По завршувањето и на овој трет по ред Конгрес на Здружението на уролози на Македонија можам слободно да кажам дека саканата цел се исполни. Имавме големо присуство на колеги од Македонија, Србија, Хрватска, Словенија,...

Стручниот симпозиум на Здружението на лекари Албанци заврши успешен на сите нивоа

“Импресиите и за овој, 23-ти по ред стручен симпозиум се одлични. Професионалниот состанок помина во најдобар ред, посетеноста беше огромна и тоа ме прави исклучително среќен. Се развија многу теми, дискусии, се разменија многу...

Проф. Докиќ: Четвртиот конгрес на МЗАКИ заврши повеќе од успешен

“Идејата да на овој конгрес се презентираат најновите податоци и најновите резултати од голем број студии од областа на алергологијата и клиничката имунологија во целост се исполни, бидејќи имавме голем број посетители во салите...

Здружението на граѓани за ретки болести доби над милион денари за линија за помош...

Здружението на граѓани за ретки болести “Живот со предизвици“ доби над еден милион денари донација, средства кои денес беа собрани на годинешниов хуманитарен хепенинг спроведен под закрила на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ чиј основач е...

Во Охрид почна четвртиот конгрес на Македонското здружение за алергологија и клиничка имунологија

Со желба за успешна размена на искуства и споделување на новини во медицината вчера во Охрид, претседателот на Македонското здржение за алергологија и клиничка пулмологија проф. д-р Дејан Докиќ и официјално го отвори четвртиот конгрес...

Фото галерија од 36. Светски конгрес на Интернационалното здружение за прочистување на крвта одржан...

Минатата недела, во Скопје во организација на Македонското здружение за нефрологија, дијализа, трансплантација и вештачки органи се одржа 36. Светски конгрес на Интернационалното здружение за прочистување на крвта. На стручните средби кои траеа четири...

Успешна реализација: Заврши 4. Конгрес на македонското Здружение на ортопеди и трауматолози – МАДОТ...

Охрид, градот на УНЕСКО, изминатиот викенд, од 26 до 29 април, беше домаќин на 4. Конгрес на македонското Здружение на ортопеди и трауматолози – МАДОТ, со меѓународно учество. Прекрасните временски услови, рекордниот број на...

НАЈНОВИ ВЕСТИ