дома Настани страница 5

Настани

Проф. Докиќ: Четвртиот конгрес на МЗАКИ заврши повеќе од успешен

“Идејата да на овој конгрес се презентираат најновите податоци и најновите резултати од голем број студии од областа на алергологијата и клиничката имунологија во целост се исполни, бидејќи имавме голем број посетители во салите...

Здружението на граѓани за ретки болести доби над милион денари за линија за помош...

Здружението на граѓани за ретки болести “Живот со предизвици“ доби над еден милион денари донација, средства кои денес беа собрани на годинешниов хуманитарен хепенинг спроведен под закрила на Фондацијата „Трајче Мукаетов“ чиј основач е...

Во Охрид почна четвртиот конгрес на Македонското здружение за алергологија и клиничка имунологија

Со желба за успешна размена на искуства и споделување на новини во медицината вчера во Охрид, претседателот на Македонското здржение за алергологија и клиничка пулмологија проф. д-р Дејан Докиќ и официјално го отвори четвртиот конгрес...

Фото галерија од 36. Светски конгрес на Интернационалното здружение за прочистување на крвта одржан...

Минатата недела, во Скопје во организација на Македонското здружение за нефрологија, дијализа, трансплантација и вештачки органи се одржа 36. Светски конгрес на Интернационалното здружение за прочистување на крвта. На стручните средби кои траеа четири...

Успешна реализација: Заврши 4. Конгрес на македонското Здружение на ортопеди и трауматолози – МАДОТ...

Охрид, градот на УНЕСКО, изминатиот викенд, од 26 до 29 април, беше домаќин на 4. Конгрес на македонското Здружение на ортопеди и трауматолози – МАДОТ, со меѓународно учество. Прекрасните временски услови, рекордниот број на...

Во Охрид се одржува 4. Конгрес на Македонското друштво на ортопеди и трауматолози (фотогалерија)

Во прекрасна работна атмосфера во Охрид, од 26 до 29 април, се одржува 4. Конгрес на македонското Здружение на ортопеди и трауматолози – МАДОТ, со меѓународно учество. Богата научна програма, врвни предавања, научни дебати и...

Денеска се одбележува Меѓународниот ден на ретки болести: На ретките им е потребно истражување

Светот и Македонија денеска го одбележуваат 28 февруари, Меѓународен ден на ретките болести. Станува збор за интернационална кампања за подигнување на свеста за ретките болести, која за првпат беше одржана во 2008 година. Веќе една...

ПРОМОЦИЈА: „Алергологија“ – ново учебно помагало кое за прв пат на едно место ги...

„Алергологија“ е насловот на новиот учебник од проф. д-р Дејан Докиќ и соработниците: проф. д-р Магдалена Антова, проф. д-р Горица Брешковска, проф. д-р Емилија Влашки, проф. д-р Весна Гривчева-Пановска, проф. д-р Анѓелко Ѓорчев, проф....

Стартува Panacea.mk – Нова медицинска страница!

Наше мото е извонредната мисла на Максим Горки – „Внимавајте кога читате книги за медицина, може да умрете од печатна грешка.“ Токму заради тоа нашата примарна цел е да допреме до сите граѓани и да дадеме...

3. Симпозиум на Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група (фотогалерија)

Антибиотици во примарна заштита – „Инфекции на респираторниот тракт – Убедувања/ Докази/ Пракса“, беше темата на 3. Симпозиум на Здружението на специјалисти по семејна медицина – Респираторна група, што од 17 до 19 ноември...

НАЈНОВИ ВЕСТИ