Ако сакате да се разбудите наспани, еве колку треба да спиете

Според едно поново британско истражување, за да се разбудите свежи, одморени и полни со енергија потребно е да спиете точно девет часа и десет минути

Познато е дека недостатокот на сонот не влијае само на физичкиот изглед, туку и на целокупното здравје, па не случајно советите на експертите се во насока на тоа дека сонот е елементарен за нормално функционирање на организмот.

Според едно поново британско истражување, за да се разбудите свежи, одморени и полни со енергија потребно е да спиете точно девет часа и десет минути. Освен тоа лицето ќе ви биде чисто, очите побистри, а тенот поубав.

Според оваа студија, идеално време за одење в кревет 21:45, а за будење 6:55 часот.

Препораката е таа, а ваше е дали ќе ја послушате и почнете да применувате. Сепак, поедноставно е да се наспиете убаво отколку, на пример, да трошите пари на разно-разни третмани за разубавување. Ако не ве убеди ништо друго, можеби токму заштедата ќе ве мотивира.