Смути од краставица дава енергија за цел ден

Краставицата ги содржи дневните дози на витамините и минералите кои му се потребни на секој човек, Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, витамин Ц, фолна киселина, калциум, магнезиум, цинк, фосфор....

Краставицата ги содржи дневните дози на витамините и минералите кои му се потребни на секој човек, Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, витамин Ц, фолна киселина, калциум, магнезиум, цинк, фосфор….Секојдневното консумирање краставица во било која форма, дали како смути или како салата на телото му ја дава потребната енергија за целиот ден, а во случаи на главоболка или мамурлак го враќа во рамнотежа.

Најефективно искористување на корисните состојки на краставицата е подготовка на вкусно смути, кое може да се смета како вистински природен енергетски пијалок.

Подготовка:

  • Една свежа краставица
  • Едно зелено јаболко
  • Една банана
  • Две лажици кисело млеко
  • 2 дл. Кокосово млеко

Сите состојки се мешаат во блендер, а смутито се консумира свежо.