Три причини зошто имате подочници и кога сте наспани

Една од причините заради кои имаме подочници е и генетиката.

Доколку убаво сте се наспале, а подочниците не исчезнуваат причината може да биде…

Премногу ги триете очите

Претераното триење на очите може да влијае на подрачјето околу очите на различни начини. Кога ги триете очите, кожата може малку да се задебели и да стане потемна затоа што триењето делува иритирачки.

Дехидратација

Дехидратацијата има исклучително важна улога кога е појавата на темни кругови под очите во прашање. Кога кожата е дехидрирана, изгледа потемно што доведува до појава на темни кругови под очите.

Генетика

Една од причините заради кои имаме подочници е и генетиката. Некои луѓе имаат потемна пигментација на кожата под очите, а тој фактор е наследен.