Зошто морингата е толку ефикасна?

Станува збор за растение со најголем број на хранливи материи, што му се досега познати на човекот. Моринга во светот е позната како дрво на животот или неверојатно дрво.

Сите делови на ова растение листови, цветови, корен, семки може да употребуваат и да се јадат. Содржи многу хранливи материи над 470, што во количини е тешко да се замисли. Досега, никој во светот не создал вештачки додаток за во исхраната, кои според својствата ќе бидат блиску до морингата. Доволно е да се каже дека тоа е три пати посилен антиоксидант од аронија. Со вклучување на морингата во исхраната, не само што се согоруваат мастите, туку се спречува и нивно натрупување! Таа го поттикнува телото да ја обработува храната поефикасно, помага во воздржување од консумирање на многу слатка и масна храна. Лицата кои сакаат да ја намалат телесната тежина со нејзино консумирање постигнуваат неверојатни резултати

                                  Факти

25 пати повеќе железо отколку во спанаќот

Железото е еден од најважните минерали за намалување на телесната тежина на здрав начин. Доколку не се внесува доволно количество од овој минерал се намалува енергијата потребна за физичка активност и доаѓа до појава на исцрпеност.

Девет пати повеќе протеини отколку во јогуртот

Протеините се најважните материи што влијаат на метаболизмот и помагаат во одржување на мускулната маса.

10 пати повеќе витамин А отколку во морковите

Витаминот А го зајакнува имунолошкиот систем и помага во одржување на здравјето на дигестивниот систем, што е од суштинско значење кога ќе одлучите да започенете нов начин на исхрана.

17 пати повеќе калциум отколку во млекото

Истражувањата покажуваат дека калциумот игра значајна улога во согорување на складираните маснотии и може да доведе до значително севкупно намалување на телесните масти.

15 пати повеќе калиум отколку во бананите

Калиумот помага во изградба на мускулната маса и ослободување на енергијата од протеините, мастите и јаглехидратите.

Пет пати повеќе витамин Ц отколку во портокалот

Недостигот од витамин Ц се покажал дека драстично го спречува губењето на телесната тежина со намалување на синтезата на Л-карнитин, аминокиселина потребна за согорување на масните киселини.