13 болести кои се откриваат на јазикот

Дали знаете дека и јазикот може многу да каже за вашето здравје?!

Постои едноставен метод за контрола на здравствената состојба базиран на изгледот на јазикот: односно на формата, големината, текстурата и бојата. Особено обрнете внимание на површината на јазикот, затоа што всушност таа, односно бојата на овој орган може да открие некои сериозни здравствени проблеми.

За најдобри резултати, јазикот прегледувајте го наутро на природна светлина и пред миење на забите. И да, не го плазете јазикот премногу, односно не го истегнувајте бидејќи тоа може да се одрази на резултатот. Земете или застанете пред огледало и почнете со проверката!