дома Видео

Видео

video

Психолошки трикови кои ќе ви помогнат да ги читате луѓето околу вас

55 отсто од информациите за луѓето околу нас ги добиваме преку невербална комуникација, односно преку лицевите експресии, гестикулации и останатите движења на телото... Обрнете внимание на сигналите што ги испраќаат другите луѓе. Некои за...
video

Алармантни знаци кои откриваат дека имате вишок естроген

Естрогените хормони се сметаат за женски полови хормони и се лачат од фоликулите од овариумите. Овие хормони се одговорни за појавата на женските полови карактеристики. Активноста на естрогените хормони е изразена за време на пубертетот, кога отпочнува првиот месечен циклус на овариумите....
video

Дали некогаш сте се запрашале како изгледа ин витро постапката?! Еве го одговорот

Ин витро оплодувањето или ИВФ е постапка во која јајце клетката се оплодува со сперматозоидот надвор од телото на жената, односно во лабораториски услови. Оваа постапка се применува при болест на јајцеводите, како и при...
video

Слип апнеа – што се случува во организмот!

Во прашање е пореметување до кое доаѓа поради затворање на дишниот пат со паѓање на јазикот кон задниот дел на ждрелото при што се оневозможува протокот на воздухот, односно дишењето. Може да се јави и...
video

Вака изгледа ангиопластиката – едноставен зафат кој го подобрува протокот на крв

Ангиопластика е едноставна операција која го подобрува протокот на крв до срцето со проширување на артериите. Може да се направи со локална анестезија. Во болница се останува само кусо време. Докторот ја проширува артеријата на тој начин што става специјален балон во затнатата артерија. Кога тој ќе стигне...
video

Постојат три начини на кои може да се третира мозочната аневризма

Аневризмата или проширената артерија најчесто е вродена аномалија и се јавува на местата каде се делат големите крвни садови во мозокот. Се нарекува и темпирана бомба што никогаш не се знае кога ќе експлодира....
video

Како функционираат очите?!

Главната функција и намена на очите во човековиот организам и воопшто кај 'рбетниците е прием на дразбите на светлината, нивно проследување и процесирање до мозокот, по што се создава слика. Односно, преку функционирањето на оптичкиот...
video

Корисни совети за позитивно ментално здравје

Чувствувај се добро, биди добро, прави добро ... и животот ќе ти биде поубав! Дали некогаш сте се запрашале кои се малите нешта кои можат да ви го подобрат расположението? Еве што може да преземете...
video

Ова се знаци на кожата кои укажуваат на сериозна болест

Мошне е важно да се биде свесен за сигналите кои ни ги дава кожата, но и телото воопшто. Често не размислуваме многу за здравјето додека не ни се случи некој сериозен проблем. Многу болести...
video

10 болести кои можат да убијат за САМО еден ден!

За само 24 часа овие инфекции толку рапидно ќе го нападнат човековото тело што ќе направат заболениот да почне се бори за сопствениот живот. Денешното одбројување почнува од најмалку до најопасна инфекција, кои за...

НАЈНОВИ ВЕСТИ