24 ГОДИНИ КЛИНИКА „ЖАН МИТРЕВ“: Еден милион прегледи и 400 000 успешни приказни

Историјатот на Клиниката започнува да се испишува од 1 март 2000 година кога почна официјално да работи со правење на првата бајпас операција во Македонија, предводена од д-р Жан Митрев. Со оваа операција се поставија темелите на современите медицински услуги во Македонија и започнува континуираното подигнување на стандардите на здравствена услуга и нега

„ЖАН МИТРЕВ“ КЛИНИКА СО НАЈВИСОКИ СТАНДАРДИ ВО РЕГИОНОТ

Високи стандарди во медицината, сертификат од Joint Commission International, првата операција на отворено срце во Македонија се само дел од достигнувањата на клиниката „Жан Митрев“ во изминатите 24 години постоење.

Историјатот на Клиниката започнува да се испишува од 1 март 2000 година кога почна официјално да работи со правење на првата бајпас операција во Македонија, предводена од д-р Жан Митрев. Со оваа операција се поставија темелите на современите медицински услуги во Македонија и започнува континуираното подигнување на стандардите на здравствена услуга и нега.

„Нашиот успех се мери со успешните приказни на нашите пациенти, со бројот на оперативни зафати, примена на современи методи и поставување на највисоки стандарди во здравствената нега признати на светско ниво од најреномирани здравствени инстанци“, вели д-р Жан Митрев, по повод 24 години од постоењето на Клиниката

И покрај се одиме напред и кај нас се знае дека пациентот добива врвна медицинска услуга: Д-р Жан Митрев

„Мене ми се гледа како да беше вчера кога започнавме со работа, а во суштина кога ќе се навратам сме поминале многу овие 24 години. На шега велам дека ќе почнам да пишувам мемоари како сме почнале и до каде сме стигнале, но навистина од една просторија сега пред нас имаме клиника со највисоки стандарди во регионот. Да се опстои и да се расте и развива клиника беше вистински предизвик бидејќи имавме и се уште имаме пат исполнет со многу препреки, опструкции. И покрај се одиме напред и кај нас се знае дека пациентот добива врвна медицинска услуга. Нашиот успех се мери со успешните приказни на нашите пациенти, со бројот на оперативни зафати, примена на современи методи и поставување на највисоки стандарди во здравствената нега признати на светско ниво од најреномирани здравствени инстанци“, изјави д-р Жан Митрев осврнувајќи се на 24 години од постоењето на Клиниката.

Високи стандарди во медицината, сертификат од Joint Commission International, првата операција на отворено срце во Македонија се само дел од достигнувањата на клиниката „Жан Митрев“ во изминатите 24 години постоење

Денес, клиниката „Жан Митрев“ претставува регионален современ медицински центар со комплетни дијагностички процедури во повеќе медицински гранки, поддржани со услуги од модерната хирургија, анестезија и интензивна нега. Гo поседува сертификатот Златен печат за здравствен центар со највисоки стандарди од аспект на квалитет на здравствените услуги и грижа за безбедноста на пациентите доделен од Joint Commission International споредувајќи ја македонската клиника „Жан Митрев“ со Мајо Клиника. Сертификатот се доби по третпат во континуитет од седум години.

Досегашното работење на клиниката „Жан Митрев“ е обележано со над 40 000 операции, вклучувајќи ги револуционерните методи во современата медицина како првата операција на отворено срце врз буден пациент направена во 2002 година, TAVI – Transcatheter Aortic Valve Implantation револуционерен метод за замена на срцев залисток/валвула и TEVAR, сложен хибриден зафат на торакоабдоминалната аортна аневризма како и третмани на вродени срцеви заболувања. Направени се повеќе од еден милион прегледи и над 400 000 пациенти се лекувале во клиниката.