Астрологија: Ушите – слаба точка на овните, лавовите страдаат од проблеми со срцето

Покрај тоа што на секој знак му е доделен дел од телото, тој истовремено претставува и негова точка на слабост во организмот, односно орган на кој треба да се внимава

Астрологијата тврди дека секој од дванаесетте хороскопски знаци „управува“ со некој дел од телото, што влијае на органите на оние кои се родени под тој одреден знак. Делови од телото се „доделени“ на секој знак почнувајќи од овен и глава до Риби и стапала.

Хороскопскиот знак покажува на кои органи треба да внимавате, а нивната заемна врска зависи од две работи. Покрај тоа што на секој знак му е доделен дел од телото, тој истовремено претставува и негова точка на слабост во организмот.

Проблеми со ушите, честа главоболка за овните
Кои делови од телото и органи им припаѓаат на хороскопските знаци?

Овен: глава, очи, уши, рамења, циркулација.

Бик: уста, врат и грло.

Близнаци: рамења, раце и бели дробови.

Рак: гради, стомак и панкреас.

Лав: срце, грб и ‘рбет.

Девица: стомак, дебело црево, црн дроб и артерии.

Терезија: бубрези и надбубрежни жлезди.

Скорпија: гениталии, мочен меур и артерии.

Стрелец: црн дроб, колкови и горен дел од нозете.

Јарец: коски, зглобови и долни екстремитети.

Водолија: циркулација и долни екстремитети.

Риби: циркулација, мускули на нозете и стапала.